Multumesc pentru raspuns, dar nu înteleg existenta acestui onorariu , chiar cu contract ( sau mai ales cu contract) cînd rolul avocatului ( si deontologia) este de a face maximum pentru clientul sau , în cadrul onorariului "normal" si nu în functie de o "alta plata în plus" deci nu exista probitate profesionala decît "cumparata" ? sunt situatii cînd "succesul" decurge din situatii obiective ale dosarului ( dour aplicarea procedurii poate fi cauza de succes!) si nu de o implicare "cu 2 viteze " a avocatului ...
Sut mai multe domenii in care se ofera diferite stimulente pentru atingerea unor obiective.
Ma gandesc la vanzari, fotbal, etc. cu care ne-am obisnuit deja.
Nu inseamna ca acele persoane muncesc mai putin daca nu primesc acele stimulente, dar sunt mai motivate pentru atingerea unor obiective considerate deosebit de importante.
Ar fi o problema pentru celelalte persoane care au semnate deja agajamente cu avocatul respectiv, care ar putea fi prejudiciate de randamentul acestuia, dar acest efort suplimentar va trebui facut si tocmai de aceea va fi remunerat ca atare.
Tocmai acesta "motivare" de care vorbite este "bani -dependenta" si nu deontologique ( constiinta profesioanala ) peste care vad ca treceti cu multa usurinta , ceea ce înseamna ca orice "alt stimulent pecuniar" venit chiar de la partea adversa poate influenta "motivatia " avocatului ...este trist si revoltator dar dupa cum spuneti practicat de avocati ( din fericire nu de toti!)
Considerati ca un onorariu mai mic reflecta o constiinta profesionala mai mare?
Alte discuții în legătură
Onorariu avocat
discover
Buna ziua , va rog mult sa-mi dati o idee ptr cum as putea sa-i propun unui avocat fara sa fiu refuzat , sa-mi accepte plata onorariului dupa solutionarea ... (vezi toată discuția)