avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIvort, copil, masina distrusa, credit.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIvort, copil, masina distrusa, credit.

Buna dimineata, ma confrunt cu urmatoarea problema totul a inceput in anul 2007, cand impreuna cu sotia am contractat un credit de nevoi personale cu,care am achizitionat auto . In anul curent sotia a intentat divort , ne-am mutat fiecare separat, copilu fiind inca la ea.Termenul pentru divort este in 2013 prin iunie. Cat despre masina a ramas la ea fiind pe numele ei,nu a vrut sa o vindem sa dam la banca ca plateste ea, dar masina achizitionata din creditul contractat impreuna unde sunt si debitor. Problema cu masina si creditul a inceput acum cateva luni cand sotia a fost implicata intr-un accident rutier , masina fiind facuta praf , iar vina apartinandu-i in totalitate.( mentionez ca se afla singura in masina,slava domnului ca nu era copilul cu ea , nici macar nu ma anuntat ca a avut accident). Masina nu mai e ,a ramas creditul, sotia a ramas fara servici, si a cerut de la banca reesalonare pe o perioada Y , unde la venituri a trecut fara venit, banca ma sunat sa aduc adeverinta de venit pentru reesalonare, sotia asumandu-si culpa pentru distrugerea masinii,la divort nu au fost declarate bunuri comune. Daca ea nu mai plateste banca va veni pe mine, nush ce sa fac sa ai fac reesalonarea sau nu? Sa aduc aminte la divort ca avem bunuri comune , dar ea la distrus in timpul divortului? Daca banca imi va pune mie proprire, o pot actiona in judecata pentru a-0mi recupera banii? MUltumesc.Consider ca nu este normal sa platesc eu pentru greselile altora. X-(
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2012
ContSters250577, utilizator
Nu aveti bunuri comune, dar aveti datorii comune asupra carora sa faceti partajul.

Fie solicitati ca aceste datorii sa fie preluate de catre sotie (e posibil ca banca nu va fi de acord), fie achitati dvs creditul si apoi va executati silit fosta sotie.

Ma gandesc ca nu va ramane la infinit fara salariu.

De ce termen in iunie 2013 la divort cu minori?
Daca doriti impartirea datoriei macar, ar trebui sa puneti in actiune si un capat de cerere privitor la partaj, sigur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit neplatit la banca ElenaaR ElenaaR Buna ziua!In urma cu 4 ani sotul meu a luat un credit de la BCR in valoare de aprox. 9000 lei pentru a-si ajuta fratele intr-o problema, fratele asumandu-si ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil si credite consum Andrei_Bogdan Andrei_Bogdan Buna dimineata! La sfarsitul anului 2012 sotia a intentat actiune de divort,acesta finalizandu-se cu sentinta definitiva in august 2013. Dupa plecarea ei am ... (vezi toată discuția)
Imprumut din banca folosit numai de unul dintre soti - partaj georgianadh georgianadh Buna ziua, Situatia este urmatoare: - sotul a facut imprumut de 35.000,00 lei la banca, pentru nevoi personale, fara ipoteca sau gaj; - sotia este ... (vezi toată discuția)