avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... coruptie sexuala sau o simpla iubire?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

coruptie sexuala sau o simpla iubire?

Buna ziua, am si eu o mare problema cu care ma confrunt si nu stiu ce sa mai cred.
Nu de demult m-am indragostit de un baiat care are varsta de 15 ani si mama lui a aflat de relatia pe care am inceput-o,
Problema e ca acum ea ma ameninta ca imi va face plangere la politie.
Amandoi ne iubim foarte mult si nu am vrea sa renuntam unul la celalalt, plus ca amandoi avem sentimente sincere unul fata de celalalt si, de asemenea, cele mai bune intentii. Mai mult, amandoi ne dorim si o relatie sexuala...

Stiu, din lege, ca am voie sa intretin relatii sexuale cu minori care au implinit 15 ani, dar, totusi, cand am citit si despre infractiunea de Coruptie sexuala, am inceput sa devenim amandoi nelinistiti ca eu as putea pati ceva.
Vreau sa stiu, daca totusi intre noi exista o relatie sincera si fara nici un interes de nici o natura exceptand iubirea, pot pati ceva daca mama lui mi-ar face plangere?
Si daca mi-ar face plangere, ce as putea face atunci?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tudorsad , utilizator 18:58, 6 Noiembrie 2012
Totusi, ultima mea intrebare ar fi urmatoarea: daca atat eu cat si el renuntam la orice activitati de natura sexuala sau obscene, mai pot fi acuzat si de altceva?
Personal nu consider ca orientarea sexuala are vreo relevanta din moment ce homosexualitatea nu mai este incriminata de lege de ceva timp. De asemenea, cum o minora are dreptul sa intretina relatii sexuale de bunavoie dupa implinirea varstei de 15 ani cu o persoana de sex opus, nu vad de ce doua persoane de sex opus ar trebui sa fie condamnate pt exact acelasi lucru. Iar coruptia sexuala se refera la cu totul altceva decat la un act sexual consimtit intre doua persoane.

Ceea ce consider eu relevant este diferenta de varsta, de aici am putea trage o concluzie cu privire la relatia dintre cei doi.

Ca sa va raspund si la ultima intrebare, daca nu intretineti niciun fel de act sexual cu partenerul, nu veti putea fi acuzat de nimic.

Ce varsta aveti?

25 de ani aproape ....
Omul nu vrea abureli ca "e ilegal dar habar n-am in baza carui articol".

Sfatul meu e sa ia de pe internet Codul Penal in varianta adusa la zi, sa-l citeasca de la un cap la altul si pe urma isi va putea raspunde singur la intrebare. Noul Cod Penal n-a intrat inca in vigoare.

Sigur, copilul fiind minor, va trebui sa locuiasca in continuare la parintii sai si sa-si continue scoala.
Dacă nu au avut loc raporturi sexuale , însă v-aţi ,,jucat,, cu copilul acela, v-aţi expus în faţa lui şi altele de acest gen, fapta constituie infracţiune şi se numeşte corupţie sexuală. Textul de lege , art 202 cod penal nu precizează vreo vârstă a minorului, deci este suficient să existe starea de minoritate pentru ca fapta să se consume.
Sfaturile de mai sus ale colegilor sunt foarte pertinente , iar eu sunt de aceeaşi părere. În plus, nu cred că acest copil înţelege prea bine ce se întâmplă şi căror riscuri se supune.
Nu are nimeni nimic cu orientarea dvs. sexuală, însă , haideţi să privim lucrurile şi din punct de vedere moral. Gândiţi-vă că s-ar putea să îi faceţi mult rău, ar trebui să aibă şi el un viitor, dacă se angreneză de pe acum în astfel de relaţii, cum îşi va mai continua şcoala, cum va mai percepe lumea? Dacă tot sunteţi dispus la sacrificii şi dacă tot ,,îl iubiţi,, , puteţi să îl mai lăsaţi cel puţin să crească şi să dobândească mai mult discernământ.

Alte discuții în legătură

Corupere de minori amein amein Daca fata in varsta de 15 ani a fost gasita la baiatul de 19 ani acasa iar in declaratie au scris amandoi ca fata a ajuns acolo in urma cu doua ore pt ca vroia ... (vezi toată discuția)
Este ilegala o relatie sexuala cu un baiat de 17 ani? anonim1234 anonim1234 Buna ziua, Spuneti-mi daca este ilegala o relatie sexuala cu un baiat in varsta de 16 ani daca acesta a fost de comun acord. cealalta persoana fiind majora. ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori - elemente constitutive ale infractiunii elenaciocanache elenaciocanache Buna ziua. sunt noua in acest forum si de aceea va cer scuze daca am unele greseli. Numele meu este Elena si am o fiica de 16 ani care a inceput o relatie cu ... (vezi toată discuția)