avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... reorganizarea unei institutii publice
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

reorganizarea unei institutii publice

O institutie publica la nivel de judet s-a reorganizat, in sensul ca potrivit noii organigrame aprobate de ordonatorul secundar de credite/organul de specialitate al administratiei publice centrale in subordinea caruia se afla institutia publica judeteana , s-a desfiintat un serviciu si s-a transformat in compartiment. Seful de serviciu al serviciului desfiintat va trebui numit de institutia publica intr-o functie publica de executie din cadrul compartimentului nou creat prin desfiintarea serviciului. Care este temeiul de drept pe care trebuie sa-l prevada institutia publica in cuprinsul deciziei de numire? Este oare art. 100, alin. 1 litera d) din Legea 188/1999?
Prevederile art. 107, alin. 1 litera c) din Legea 188/1999 sunt aplicabile in acest caz, avand in vedere ca organigrama transformata de organul de specialitate al administratiei publice centrale in subordinea caruia se afla institutia publica judeteana la care s-a efectuat reorganizarea a transmis pur si simplu organigrama modificata (serviciul fiind inlocuit cu compartimentul)? Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Retrogradare din functie de conducere Viorica  Ghinea Viorica Ghinea Sunt functionar public - sef serviciu, suspendat. Am aflat ca mi s-a desfiintat serviciul, fiind divizat in compartimente cu aceleasi atributii, fiind ... (vezi toată discuția)
Modificare organigrama - reorganizare birou ContSters374025 ContSters374025 Ocup un post de șef birou într-o institutie bugetara (NU suntem functionari publici). Am dat concurs pentru ocuparea postului in 2005, cu plan de ... (vezi toată discuția)
Institutia prefectului - administratie publica centrala sau locala? andrebety andrebety Poate un functionar public care lucreaza la Institutia Prefectului sa se transfere la cerere la o institutie aflata in subordinea unui minister, institutie ... (vezi toată discuția)