avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retrogradare din functie de conducere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retrogradare din functie de conducere

Sunt functionar public - sef serviciu, suspendat. Am aflat ca mi s-a desfiintat serviciul, fiind divizat in compartimente cu aceleasi atributii, fiind retrogradata din functia de sef serviciu in cea de consilier superior. Decizia nu mi-a fost comunicata oficial, deci nu conosc temeiurile legale. Este posibil asa ceva?#-o
Ultima modificare: Marți, 29 Decembrie 2009
Viorica Ghinea, Consultant credite si finantari
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 09:37, 3 Ianuarie 2010
In lipsa unei decizii cele relalte sunt simple afirmatii, numai in urma unei decizii ca act adinistrativ poate avea loc retrogradarea dv. masura pe care o puteti contesta
finalmente drepturile salariale va sunt micsorate ?
puteti cere in scris , in baza art 34 alin. (5) Codul Munci sa vi se aduca la cunostinta decizia !
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Ianuarie 2010
ctynn, utilizator
ctynn a scris:

finalmente drepturile salariale va sunt micsorate ?
puteti cere in scris , in baza art 34 alin. (5) Codul Munci sa vi se aduca la cunostinta decizia !

Art.34 alin.5 se refera la adeverinta de vechime si nu la decizia de modificare a functiei ... inainte de a fi aplicabile prevederile Codului Muncii, sunt aplicabile dispozitiile Legii nr.188/1999 ...
vghinea a scris:
Sunt functionar public - sef serviciu, suspendat.

Ar fi fost util sa ne spuneti in temeiul carui articol din Legea nr. 188/1999 sunteti suspendata din functie, astfel am fi stiut si de ce nu v-a fost comunicat actul administrativ la care faceti referire mai jos.

Am aflat ca mi s-a desfiintat serviciul, fiind divizat in compartimente cu aceleasi atributii, fiind retrogradata din functia de sef serviciu in cea de consilier superior.

A avut loc o reorganizare a activitatii in institutia publica in care lucrati iar postul pe care l-ati ocupat a fost desfiintat. Probabil s-a modificat organigrama. Deci, nu ati fost retrogradata.

Decizia nu mi-a fost comunicata oficial, deci nu conosc temeiurile legale.

Cum sa vi se comunice decizia daca sunteti suspendata din functie?

Este posibil asa ceva?

Da, conform art. 99 si art. 100 din Legea nr. 188/1999.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de ocupare a unui post vacant (functie publica din cadrul deconcentratelor) laura-olaru laura-olaru buna ziua, as vrea sa stiu care este procedura de ocupare a unui post vacant. In OUG 223/2008 se foloseste aceasta sintagma, respectiv \"procedura de ... (vezi toată discuția)
Reorganizarea unei institutii publice multescu99 multescu99 O institutie publica la nivel de judet s-a reorganizat, in sensul ca potrivit noii organigrame aprobate de ordonatorul secundar de credite/organul de ... (vezi toată discuția)
Promovare pe functie publica de conducere marina.marina67 marina.marina67 Sunt functionar public clasa I din anul 2005,indeplinesc toate conditiile privind promovarea in functia publica de secretar comuna,am acordul ... (vezi toată discuția)