avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Antecontractul de vanzare-cumparare la un credit cu ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Antecontractul de vanzare-cumparare la un credit cu prima casa se noteaza sau nu in CF

Concret,vand un apartament unui cumparator prin programul prima casa.Am depus toate actele,s-a facut evaluarea apartamentului,s-a aprobat creditul de catre banca si urmeaza sa il trimita la fondul de garantare,cand surpriza:banca a zis ca nu poate trimite la fond ,deoarece antecontractul de vanzare cumparare facut de mine(vanzator) cu cumparatorul a fost notat de catre notar in CF,si apare in extrasul de CF,si deci apartamentul are sarcini si nu aproba creditul.
Intrebare este urmatoarea:in cazul asta antecontractul de vanzare - cumparare,care este obligatoriu ,se noteaza sau nu in CF ?
Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 12:34, 5 Noiembrie 2012
Nu exista asa ceva. Daca persoana care apare ca beneficiar al promisiunii in cartea funciara (la sarcini) este aceeasi persoana care a depus dosarul de credit la banca, nu exista niciun impediment. E chiar mai bine ca s-a facut notarea in cartea funciara. Sa mai insiste, daca nu, la alta sucursala a bancii. Recomand sa lucreze cumparatorul cu un broker de credite, nu il costa nimic si nu are dureri de cap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua doresc sa cumpăr un apartament proprietara m-a informat ... SimoNae09 SimoNae09 Bună ziua Doresc sa cumpăr un apartament Proprietara m-a informat ca are fata ei un credit, și apartamentul este pus ca girant (apartamentul e al mamei, ... (vezi toată discuția)
Cat de solid este un contract de vanzare-cumparare daca vanzatorul ar putea avea declansata procedura de punere sub sechestru a bunurilor yoniro84 yoniro84 Buna ziua!Am facut un antecontract la notar, pe data de 2 decembrie 2014 pentru un apartament. Antecontractul expira pe 2 februarie. Avansul a fost 20000 ron ... (vezi toată discuția)
Doua ante-contracte(doua persoane) de vanzare cumparare pe acelasi imobil Matei mDaniela Matei mDaniela am vrut sa luam un apartament prin programul prima casa....toate bune si frumoase, pana in momentul in care au fost verificate datele din dosarul de credit: am ... (vezi toată discuția)