am vrut sa luam un apartament prin programul prima casa....toate bune si frumoase, pana in momentul in care au fost verificate datele din dosarul de credit: am incheiat un antecontract cu vanzatorul pe data de 02.10.2009, autentificat de notar in data de 29.01.2010 in care se specifica ca am dat avans de10500 euro si ca restul de plata se va face prin obtinerea unui credit. s-a mai specificat deasemenea ca in cazul in care nu poate fi efectuata tranzactia avansul de 10500 euro va fi returnat cumparatorului fara ca acesta sa mai emita pretentii asupra imobilului. azi am aflat ca de fapt pentru apartamentul pentru care noi am facut ante-contract s-a facut inca un antecontract de vanzare cumparare in martie 2009 cu o alta persoana. nici noi nici ea nu am stiut unii de altii, banca ne-a anuntat despre aceasta problema...ce putem face?
buna ziua!
dar dvs nu ati solicitat un extras de informare din Cf-ul imobilului sa vedeti inscrierile privitoare la sarcini?
ati discutat cu vanzatorul cu privire la acest aspect?
Cumparatorul era obligat sa va informeze, iar notarul ar fi trebuit sa va informeze la cerere, un extras de carte funciara. De asemenea, antecontractul dvs. trebuia inscris de notar in CF in sarcini.
e mai complicat cred, dar merge.
obtineti dovada aprobarii creditului din partea bancii si, fie incheiati contractul, fie actionati in judecata promitentul - vanzator pentru o hotarare care sa tina loc de act.
notati litigiul