avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Poprire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Poprire

O firma este obligata sa-mi opreasca 1/3 din salariu, daca primeste poprire pe salariu?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 20:26, 5 Noiembrie 2012
Da, societata angajatoare, in calitate de tert poprit, este obligata sa dea curs cererii de executare silita. Daca nu o face poate primi amenda si poate fi obligat sa plateasca in locul debitorului asupra caruia i s-a stabilit masura popririi.
Conform carei reglementari juridice?
sectiunea V poprirea art. 452-461 cod pr. civila
Da, asa este, in temeiul prevederilor Codului de procedura civila indicate anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintarea popririi Alina Alina Alina Alina Buna ziua As vrea sa va prezint urmatoarea speta si daca se poate sa-mi dati unsfat Avem un debitor impotriva caruia am obtinut un titlul executoriu si l-am ... (vezi toată discuția)
Executare silitã de cãtre corpul executorilor bancari iolanda15 iolanda15 Am primit o notificare cesiune de creanţă de la Corpul Executorilor Bancari al unei banci, prin care am fost informaţi că, în baza Contractului de credit ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu girant jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Vreau sa va intreb daca un executor judecatoresc poate cere societatii unde lucreaza salariatul infiintarea popririi pe 1/3 din veniturile sale ... (vezi toată discuția)