avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate proces - tema la limba romana
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

proces - tema la limba romana

Sunt in clasa aXa si fac la scoala un proces literar pentru romanul ion de Liviu Rebreanu in care eu sunt acuzatu" ion" .Si se presupune ca eu trebuie sa pledez nevinovat desi mi se pun in carca urmatoarele acuzatii:am lasat-o pe ana gravida,imi bat mama, pe Zenobia,il bat pe George a lui Bulbuc si maltratez psihic pe mai multi.Acum vine partea mai grea, nu stiu ce ar trebui sa contina pleduaria mea.:sorry:De aceea as dori un exemplu de pledoarie nevinovata sau ceva de genul,ma multumesc cu orce exemplu.:sorry:
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 19:44, 5 Noiembrie 2012
Imagineaza-ti sala de judecata: judecator, procuror, grefier, avocat, inculpat (Ion), martori. Procurorul va da citire actului de acuzare (ce ai notat mai sus, plus pedeapsa pe care o solicita), judecatorul va interoga martorii (daca v-a cerut si martori), tu vei sustine ca esti nevinovat, dezavuand sustinerile procurorului si ale martorilor. Ai grija sa argumentezi orice sustinere pe baza faptelor, atitudinilor, provocarilor victimelor tale, iar avocatul va sustine pledoaria (e avocatul tau, deci va pleda in favoarea ta).
Procesul se va incheia cu pledoaria avocatului (mai scurta, ca nu esti tu avocatul), dupa care instanta se retrage pentru deliberare si pronuntare.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procesul lui ion rolul de judecator ana-mariacecilia ana-mariacecilia Buna! Sunt in clasa a X-a,iar pentru scoala avem de facut un proces literar pe baza romanului Ion de Liviu Rebreanu.Eu joc rolul judecatorului si nu prea stiu ... (vezi toată discuția)
Proces literar - avocatul acuzarii lui ion Florina347 Florina347 Salut! Sunt in clasa a 10-a,iar pentru scoala avem de facut un proces literar pe baza romanului Ion de Liviu Rebreanu.Am vazut ca a fost postate 2 intrebari de ... (vezi toată discuția)
Proces literar ion Anamaria2608 Anamaria2608 Avem de intocmit un proces literar pe mai multe teme, pe romanul Ion de Liviu Rebreanu. Eu am rolul de avocat, trebuie sa il apar pe Ion , sa aduc argumente ... (vezi toată discuția)