avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... INCETAREA DE DREPT A CONVENTIEI INDIVIDUALE DE MUNCA
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

INCETAREA DE DREPT A CONVENTIEI INDIVIDUALE DE MUNCA

EXTRAS DIN NORMELE DE REGLEMENTARE A RAPORTURILOR DE MUNCA CE AU CA TEMEI LEGAL CONVENTIA INDIVIDUALA DE MUNCA

"Art.41(1). Conventia individuala de munca inceteaza de drept:
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizatie pentru pensie;
d) la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate,pensiei anticipate partiale,pensiei anticipate,pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin.(1) lit.(c) membrii consiliului de administratie alesi in functiile de presedinte si vicepresedinte isi vor continua activitatea in baza unei noi conventii individuale de munca,pana la expirarea mandatului in curs de exercitare."

INTREBARE: In cazul unei persoane aflata in functia de presedinte al consiliului de administratie, care primeste decizie de pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare, îi mai sunt aplicabile prevederile art.41 alin 2 ?.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: raduremuspop , utilizator 11:38, 6 Noiembrie 2012
Interventie moderator:
:rtfm:
raduremuspop:

1. Pentru a continua discutia pe aceeasi tema nu este nevoie sa deschideti un topic nou ci sa intrati tot pe acesta si sa folositi butonul "raspunde" (asa spune si Regulamentul de postare).

2. Altfel, nefiind continuitate, nu se va intelege nimic nici da catre consultanti si nici de catre dvs.

raduremuspop a scris:
Revin la subiectul postat in data de 5 noiembrie cu mentiunea ca este vorba de Norme de reglementare a raporturilor de munca ce au ca temei legal convetia individuală de muncă în cooperaţia meşteşugărească - Hotărârea Consiliului Naţional UCECOM nr.11/2006 republicată.
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Va multumesc pentru atentionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuare cim pana la comunicarea deciziei de pensionare ContSters229751 ContSters229751 5)Asiguraţii care îndeplinesc condiţiile prevăzute de prezenta lege pentru obţinerea unei pensii pentru limită de vârstă, cu excepţia pensiei ... (vezi toată discuția)
Pensie Radu Aura Radu Aura Rog sprijin pentru urmatoarea situatie: un salariat cu CIM norma intreaga, doreste sa se pensioneze pentru limita varsta, cu 10 ani reducerea varstei ... (vezi toată discuția)
Verificare prealabila si recunoastere adeverinta de incadrare in grupa de munca inainte de depunere dosar pensionare vidolmans vidolmans Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti cine imi poate verifica si confirma adeverinta de incadrare in grupa II-a de munca inainte de depunerea dosarului de ... (vezi toată discuția)