avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contractul colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contractul colectiv de munca

Daca atat in Codul muncii (art 240 alin. 1) cat si in Legea 130/1996 (art 10 alin.1) se observa o redactare supletiva si nu imperativa cu privire la incheierea CCM, de ce toata lumea sustine obligativitatea incheierii ei la nivel de unitate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:39, 29 Ianuarie 2009
Nu este obligatorie incheierea c.c.m.-ului si numai negocierea .... cred ca obligativitatea deriva din proverbul verba volant , scripta manent (Vorbele zboara, scrisul ramâne) :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea incheierii ccm la nivel de unitate lupuvioleta1 lupuvioleta1 Buna ziua , ma intereseaza sa stiu daca mai este obligatoriu sa se incheie contractul colectiv de munca pentru anul 2013 la nivel de unitate . Suntem o ... (vezi toată discuția)
Salar compensatoriu 3l3na 3l3na buna ziua, problema mea este urmatoarea: a fost restrictionat postl pe care lucram, am terminat perioada de preaviz de 20 zile/4 ore,am plecat deja de 45 zile ... (vezi toată discuția)
Obligativitate incheiere contract colectiv de munca ade31 ade31 Buna ziua, Firma la care lucrez are in decembrie 2010 un nr. de 23 angajati cu CIM, din care 1 este in CIC si 1 este angajat cu timp partial.Pe langa asta, ... (vezi toată discuția)