avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ipoteca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ipoteca

Buna seara, daca o ipoteca este pusa pe un teren -fara ca ipoteca sa cuprinda si cladirile existente pe el- cand are loc executarea cum se procedeaza? Se executa si cladiriile sau intervin complicatii la executare? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mircea claudiu , utilizator 19:14, 29 Ianuarie 2009
Ce înseamnă că ipoteca nu cuprinde şi construcţiile? Sunt construcţii realizate după întabularea ipotecii? Dacă ipoteca are menirea de a garanta un credit ipotecar, ea se extinde ex lege asupra construcţiilor.
Da, exact, ipoteca este doar pe teren. S-a facut o evaluare separata , una pe teren cea de a doua pe cladiri , deoarece cladiriile erau in faza de autorizare de c-tie si nu era facuta darea in folosinta s-a pus ipoteca doar pe teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca legal constituitã asupra terenului se va întinde asupra unor construcþii noi realizate pe acesta? emanuel-arh emanuel-arh Buna ziua -Ca regula generala, in conformitate cu vechiul Cod Civil (art. 1775) bunurile viitoare nu puteau face obiectul unei ipoteci. - În acelasi timp ... (vezi toată discuția)
Intabulare extindere casa ipotecata Dete Dete Buna ziua, Am o problema destul de delicata. Am obtinut un credit ipotecar de la banca si am ipotecat cu o casa veche (doua camere) si terenul aferent.Am ... (vezi toată discuția)
Ipoteca constructie teren deja ipotecat Cristinika Cristinika Buna ziua dragi colegi, speta mea este urmatoarea: Banca are in garantie un teren cu constructie pe el. Ulterior s-a construit un P+1E. Banca si-a exprimat ... (vezi toată discuția)