avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire program de vizita si pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire program de vizita si pensie de intretinere

Buna ziua, am o fiica de 16 ani din prima casatorie iar la stabilirea pensiei de intretinere nu am solicitat si ore de vizita sau zile de petrecut cu tatal ei...acum dupa multi ani(14) pot cere acest lucru? sau daca tatal fiicei mele refuza acest lucru ce pot face eu in acest sens? Mentionez ca fostul meu sot locuieste in Londra si stiu ca lucreaza acolo, ceea ce nu stiu cu certitudine este faptul daca el lucreaza cu contract sau nu, el poate invoca ca nu lucreaza si sa-i plateasca fiicei mele doar minim pe economie, care este acum in valoare de....eu deja am solicitat sa se verifice la itm-ul lor de acolo sau administratia financiara si sa vedem daca este inregistrat, dar mai mult ca sigur nu , el facand tot posibilul sa-i trimita cat mai putin copilului nostru si asta din cauza actualei lui sotii care refuza cu desavarsire ca fostul meu sot sa aiba vreo legatura cu fiica noastra. Va multumesc anticipat si astept raspunsul dvs
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:48, 6 Noiembrie 2012
ar trebui sa contacti un avocat din Londra ( sunt destui romani care lucreaza acolo) sa aflati veniturile....daca lucraza la negru va fi greu...cat despre obligarea lui la dr de vizitare el poate cere nu dvs
tatal fiicei mele nu va cere niciodata program de vizita pt ca de 14- 15 ani nu s-a interesat deloc de ea s-a rezumat doar la pensia de intretinere care si aceea o trimitea doar cand ii faceam plangere sau cand ceream majorare si asta numai datorita actualei lui sotii care nu vrea cu nici un chip sa ia legatura fiica mea cu tatal ei nici macar telefonic. De aceea v-am intrebat ce as putea sa fac in acest sens, ca intr-un fel sa-l oblig legal daca altfel nu se poate ,ca si tatal fiicei mele sa contribuie la cresterea ei. Eu nu pot cere nimic instantei in acest sens?
Pana la urma problema sunt banii sau vizitarea copilei? Ca inteleg ca plangeri i-ati facut pana acum, dar desene ale copilului i-ati trimis? Sau felicitari de sarbatori? Poze sau situatia scolara?
Imi este neclar ce anume urmariti, va rog reveniti cu detalii, e ceva ce nu se leaga si nu vreau sa fac speculatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere diamantulalbastru diamantulalbastru buna ziua,ce se mai poate cere intr-un proces de majorare pensie de intretinere daca in nenumarate termene s-a asteptat raspuns de la autoritatile din Marea ... (vezi toată discuția)
Ajutati o mama vaduva si fara copil sa si vada macar nepoata!!!! ladylara31 ladylara31 problema este deosebita si din pacate si arzatoare.deci daca parintii au divortat,minora (sub 10 ani)a fost incredintata mamei desi....ma rog,si tatal ... (vezi toată discuția)
Discriminare? ianstef ianstef As dori si eu cateva raspunsuri Sunt divortat de un an si cateva luni de fosta sotie si prin hotararea judecatoreasca fiica minora in varsta de 17 ani ia fost ... (vezi toată discuția)