avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Clauza contractuala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Clauza contractuala

Buna ziua,
Am si eu o intrebare:
In unul din contractele cu clientii mei, acestia mi-a propus urmatoarea clauza la punctul de INCETAREA CONTRACTULUI:

"În caz de neexecutare culpabilă, de către una din părţi a oricăreia din obligaţiile sale decurgând din prezentul contract, in special a prevederilor de la art. 4, art. 7, art. 8 si art. 9, acesta se consideră desfiinţat de drept, fără altă formalitate legală decât notificarea părţii în culpă si fara interventia instantelor de judecata."

Varianta initiala pe care le-am propus-o eu:
"14.2 Partea care invocă încetarea contractului va notifica celeilalte părţi cauza de încetare cu minimum 30 zile înainte de data la care încetarea urmează să-şi producă efectele.
14.3 Încetarea contractului, în oricare din situaţiile menţionate la pct. 14.1. nu va avea nici un efect asupra obligaţiilor deja scadente între părţi.
14.4 Prevederile pct. 14.1. nu înlătură răspunderea părţii care în mod culpabil a cauzat încetarea prezentului contract."

Nu mi-e foarte clara clauza pe care au adaugat-o ei. Se poate sa ma lamuriti?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: smara_radu , utilizator 14:30, 6 Noiembrie 2012
Neexecutarea este culpabila cand, desi, de exemplu, executarea este posibila, debitorul refuza cu rea credinta de a o indeplini .
Ca principiu, partea care si-a executat deja sau este gata sa isi execute obligatiile, este singura care are posibilitatea sa aprecieze daca este sau nu oportuna desfiintarea contractului pentru neexecutarea culpabila a obligatiei de catre cealalta parte.

In cazul nerespectarii obligatilor asumate de catre parti prevazute la art. 7,8,9, acesta (contractul) inceteaza de drept (se rezilieaza ) fara a mai fii nevoie de indeplinit vre-o formalitate prealabila (de ex. notificare 30 de zile )

Cu stima.
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2012
Flavius1984, utilizator
Multumesc pentru raspuns!
O zi frumoasa,
Smaranda Iordache
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract sandr_ela sandr_ela Buna ziua, As dori sa stiu cum este mai bine pentru rezilierea unui contract, sa se faca un act aditional pt. rezilierea lui, sau o Notificare in acest ... (vezi toată discuția)
Contract cadru vanzare-cumparare aartist aartist In contract este inserata clauza : "Oricare parte poate solicita rezilierea contractului cu un preaviz de 15 zile". Pot rezilia unilateral oricand acest ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract prestĂri servicii bună ziua! am încheiat un contract prestări servicii pe o ... Raisa203 Raisa203 Bună ziua! Am încheiat un contract prestări servicii pe o durată de doi ani. Însă vreau să reziliez contractul. La încetare, sunt stipulate ... (vezi toată discuția)