avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM

Mie ca patron imi convine starea de fapt in care ma aflu. Nu sindicat , nu reprezentanti ai salariatilor, iau a buna CCM unic la nivel national. Legea ma obliga la negocieri. Cine trebuie sa ia initiativa pentru alegerea reprezentantilor salariatilor sau poate pentru formare de sindicat?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 14:01, 3 Februarie 2009
:hm: Cred ca nici una ...
Hmm, da, asa banuiesc si eu...
cred ca amenda (aprox. 3 mil lei vechi) li s-a parut celor mai multi "acceptabila".
oricum s-or fi simtit "in culpa" (asa reiese daca nu citesti bine legile, sau daca te iei dupa D.Muncii sau stirile TV).
in plus, la firmele mici din judetul meu "se stie" ca atunci cand ai un control, primesti o amenda pentru ceva,
"ca nu se poate sa fii in regula cu totul":(, iar singura bucurie este cand amenda este mai mica, si nu mai verifica nimeni daca temeiul este aberant sau nu...
si "se mai stie" si ca aproape niciodata nu se gastiga plangerile contraventionale (decat poate uneori cele rutiere)...

sanatosi sa fim.:tomato:
Ultima modificare: Marți, 3 Februarie 2009
smeagull, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca la nivel de societate grecuanamaria grecuanamaria buna ziua, la societatea la care lucrez sunt 27 de angajati in prezent. Stiu ca trebuie sa facem contractul colectiv de mun ca la nivel de societate. Imi ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca simona.elisa simona.elisa buna ziua, lucrez de putin timp in resurse umane. am terminat un curs , dar nu ma ajuta foarte mult in practica. Lucrez la o firma care are peste 21 de ... (vezi toată discuția)
Ccm negociere vs incheiere ContSters120042 ContSters120042 Este angajatorul obligat sa incheie contractul de munca la nivel de unitate sau doar sa negocieze? Ce practica aveti? (vezi toată discuția)