avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Luarea in spatiu a doi nepoti, cetateni romani, cu ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Luarea in spatiu a doi nepoti, cetateni romani, cu domiciliul in strainatate

Buna ziua,

Am doi nepoti, copiii sorei mele plecate din tara si stabilita in afara ei, care s-au intors in Romania, au pasapoarte romanesti si doresc sa isi faca carti de identitate. Pentru asta ar avea nevoie ca eu, matusa lor, sa ii iau in spatiu (deoarece ei nu au un domiciliu sau resedinta in Romania - nici o locuinta). Detin impreuna cu sotul meu un apartament de 3 camere, unde locuim noi doi si fiica noastra. Intrebarea mea este urmatoarea: ce implicatii financiare, administrative sau de orice alta natura ar putea implica, pentru mine si familia mea, faptul ca am lua in spatiu inca 2 persoane? Ma refer la faptul daca trebuie trecuti la intretinere, avand in vedere ca, in realitate, ei nu vor locui la mine. Pe de alta parte, daca ii iau in spatiu si declar ca fac acest lucru, sunt obligata sa fac asta NUMAI daca locuiesc efectiv la mine in casa sau, daca ei nu vor sa locuiasca cu noi, eu nu am nici un fel de obligatie vis-a-vis de declaratia de luare in spatiu pe care o dau? Poate fi aceasta declaratie considerata un fals in declaratii?

Va multumesc anticipat pentru raspunsurile la intrebarile mele.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 17:28, 6 Noiembrie 2012
1-Daca nu locuiesc efectiv in apartamentul dvs ,nu va obliga la cheltuielili suplimentare in cadrul asociatiie de proprietari
2-Acordul proprietarului privind acordarea vizei de resedinta ,nu conduce obligatoriu la consecinta ca beneficiarul vizei de resedinta sa locuiasca efectiv la adresa din documentul de identitate
Este vorba despre cetateni romani cu domiciliul in strainatate, nepotii utilizatorului nu au carti de identitate ci pasaport CRDS.

@marci
Daca vor locui in continuare in Romania le puteti pune conditia ca dupa ce intra in posesia cartilor de identitate sa isi faca viza de resedinta acolo unde vor locui in asa fel incat sa nu aveti nicio problema daca se vor face verificari - exista un proiect de lege care daca va fi aprobat stabileste niste sanctiuni destul de urate:


Proiectul de lege publicat de MAI modifica insa prevederile in ceea ce priveste declaratia gazduitorilor de primire in spatiu. Conform noilor reguli, din acest document trebuie sa rezulte consimtamantul acestuia. Mai mult decat atat, declaratia trebuie sa contina numarul de persoane care locuiesc efectiv la adresa respectiva.
Declararea unor date nereale in acest document constitutie, potrivit noilor reguli aflate inca in stadiul de proiect, fals in declaratii si poate fi pedepsita cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

www.avocatnet.ro/content/art...

Daca vor pleca din tara dupa ce obtin cartile de identitate nu va fi nicio problema - domiciliul nu implica obligatia de a locui la dvs. in permanenta.
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2012
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare carte de identitate mihaela0307 mihaela0307 Vreau sa anulez cartea de identitate facuta fiului meu la adresa la care locuiesc. Ce ar trebui sa fac? Refuza sa paraseasca apartamentului. (vezi toată discuția)
Adresa de domiciliu BCF BCF Buna ziua Am o nelamurire, sper sa ma puteti ajuta. Sunt divortata de 2 luni. Partaj pe bunurile comune inca nu am facut. Fostul meu sot are trecuta pe ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri carte de identitate. delia223 delia223 Buna ziua. O mica problema, daca stie cineva un raspuns si multumesc anticipat. Locuiesc in Spania si imi expira cartea de identitate. Momentan sunt in ... (vezi toată discuția)