avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Anulare carte de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Anulare carte de identitate

Vreau sa anulez cartea de identitate facuta fiului meu la adresa la care locuiesc. Ce ar trebui sa fac? Refuza sa paraseasca apartamentului.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:20, 18 Februarie 2015
Dvs. nu aveti calitatea de a anula actele de identitate. Puteti doar sa solicitati in instanta evacuarea din locuinta a fiului dvs. Formulati o cerere in acest sens la judecatoria in a carei raza aveti domiciliul. Judecatorul ii va pune in vedere fiului sa paraseasca locuinta si ulterior va fi obligat sa-si faca o noua carte de identitate la adresa la care acesta va locui. O sa aveti putin de furca dar in cele din urma veti reusi.
Chiar daca dvs ati inteles initial sa acceptati acordarea vizei de resedinta fiului dvs,procedura inversa de anulare viza de resedinta implica efort sporit si alte autoritati
Persoanele care locuiesc in imobilele de locuit in comun mai mult de 15zile au obligatia sa depuna la asociatia de locatari/proprietari documentele necesare inregistrarii in cartea de imobil
Din punct de vedere juridic, "luarea in spatiu" in baza careia se obtine o viza de flotant, este o forma de comodat, si nu un contrat de inchiriere in care sa fie prevazut un termen referitor la perioada de valabiliate.
Singurul drept ce se poate naste este acela de a locui la adresa din buletin, transmitandu-se posesia locuintei. In calitatea de proprietar puteti sa solicitati verbal ca acesta sa isi schimbe adresa din buletin, in cazul in care va loviti de refuzul acestuia sa paraseasca de buna voie apartamentul .
Daca refyza parasirea apartamentului ,in calitate de proprietar puteti solicita pe calea actiunii in evacuare introdusa in instanta, in urma obtinerii sentintei evacuare a respectivului, proces pe care nu are sanse sa il castige datorita faptului ca nu exista nicio obligatie din partea dumneavoastra fata de acesta, doar daca ar fi avut un contract .
Dupa depunerea cererii la instanta trebuie sa va duceti cu dovada la SEIP sau Politie astfel pentru a evita alte neplaceri decat cele expuse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare c.i. adonis13 adonis13 cum as putea eu, ca si proprietar de locuinta, sa anulez o carte de identitate pentru o persoana la care mi-am dat acordul sa-si faca respectiva carte de ... (vezi toată discuția)
Scoaterea din spatiul locativ Lupumih Lupumih Buna ,am avut niste chiriasi care si-au schimbat adresa din buletin (adica domiciliul casei parintesti)pe adresa locuintei mele acum ei sunt plecati in ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant Orasand Orasand Buna ziua!As avea o intrebare.De curand am dat apartamentul nostru cu contract decomodat da doar semnat intre noi si ei,iar acum dupa cateva zile mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)