avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Anulare c.i.
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Anulare c.i.

cum as putea eu, ca si proprietar de locuinta, sa anulez o carte de identitate pentru o persoana la care mi-am dat acordul sa-si faca respectiva carte de identitate pe adresa mea?
Cel mai recent răspuns: adonis13 , utilizator 14:57, 6 Martie 2012
Dvs ca si proprietar de locuinta ,nu detineti autoritatea si nici limita de competenta sa anulati o carte de identitate

OUG nr 97/2005 privind evidenta,domiciliul.resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani,care prevede si datele care se inregistreaza in cartea de imobil,precizeaza
"Evidenţa locatarilor prin cartea de imobil se ţine în următoarele categorii de imobile care dispun de mai multe unităţi locative, astfel cum acestea sunt definite de Legea locuinţei nr. 114/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare: a) destinate cazării în comun; b) care servesc total sau parţial ca locuinţă.

Prin urmare, cartea de imobil identifica persoanele care domiciliaza in acel imobil, indiferent de titlul sau dreptul in baza caruia o fac.
"Responsabilul cărţii de imobil are obligaţia să înscrie, pe baza actului de identitate, persoanele care domiciliază sau au reşedinţa în imobilul respectiv şi să o prezinte, la cerere, poliţiştilor sau lucrătorilor serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanelor."

Dupa cum se observa, stabilirea calitatii de locatar se face exclusiv in baza acordului de vointa din partea proprietarului spatiului cu destinatia de locuinta .
Din punct de vedere juridic, "luarea in spatiu" in baza caruia se obtine o viza de flotant, este o forma de comodat, si nu un contrat de inchiere in care sa fie prevazut un termen referitor la perioada de valabiliate. Singurul drept ce se poate naste este acela de a locui la adresa din buletin, transmitandu-se posesia locuintei. In calitatea de proprietar puteti sa solicitati verbal ca persoana in cauza sa isi schimbe adresa din buletin, in cazul in care va loviti de refuzul acestuia sa paraseasca proprietatea dvs .
In cazul in care va confruntati cu dezinteres sau refuz din partea persoanei in cauza,in calitate de proprietar al imobilului,aveti dreptul sa solicitati pe calea actiunii in evacuare introdusa in instanta, in urma obtinerii sentintei evacuarea respectivului, proces pe care nu are sanse sa il castige datorita faptului ca nu exista nicio obligatie din partea dumneavoastra fata de acesta, doar daca exista incheiat un contract cu clauze concrete de durata,negociat si asumat de catre dvs
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2012
ynocentta, utilizator
multumesc ptr raspuns..dar persoana respectiva nu locuieste in casa mea, e plecata de vreo 2 ani in strainatate. Problema e ca are o amenda pe care nu vrea sa o plateasca si eu intampin probleme la primarie, datarita faptului ca locuinta apare cu datorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare carte de identitate mihaela0307 mihaela0307 Vreau sa anulez cartea de identitate facuta fiului meu la adresa la care locuiesc. Ce ar trebui sa fac? Refuza sa paraseasca apartamentului. (vezi toată discuția)
Anularea mutatiei greenhat169 greenhat169 Am cumparat o casa, si o persoana are mutatie la adresa respectiva dar nu mai locuieste acolo de ceva vreme. Cum sa fac sa-i anulez mutatia? (vezi toată discuția)
Evacuare tolerat zallyna zallyna Buna ziua. Am dobandit o casa in baza unui contract de intretinere, care spune ca \"transmiterea de drept asupra proprietatii imobilului se face incepand de ... (vezi toată discuția)