avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate probleme cu o persoana alcoolica
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

probleme cu o persoana alcoolica

Buna ziua ,as vrea sa stiu ce se poate face in cazul persoanelor dependente de alcool. Cumnata mea cu sotul ei si 2 fetite locuiesc in aceeasi casa cu socrul meu ,alcoolic. De la o vreme a inceput mult mai rau ca inainte cu bautura ,certuri ,muzica toata noaptea ,intr-o zi s-a certat cu fiica lui si a batut-o foarte rau de fata cu copiii care s-au speriat ingrozitor. In curtea aceea nu mai este liniste ,ii ameninta ,vrea sa ii dea afara .El toata viata s-a comportat in felul acesta .Ce putem face avand in vedere ca el este o amenintare pentru familia lui iar copiii aceia traiesc intr-un stress continuu ,noaptea nu se pot odihni si nu pot avea liniste. La dezalcoolizare l-ar tine 2 saptamani ,apoi il trimit acasa si face la fel .Nu exista vreo casa de ingrijire cum sunt cele pentru batrani ca sa il ducem acolo , sa nu il lase sa plece ,sa ii platim intretinerea si cei de acasa sa fie linistiti? Cum actioneaza legile in cazul acesta ? Plangerea la politie duce la o amenda pe care el nu o poate plati si totul se opreste aici .Ce putem face? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 23:46, 6 Noiembrie 2012
Nu exista nicio casa de alcolici.
Trebuie sa va duceti crucea si sa rabdati.
Mai ales daca socrul este si unicul proprietar al casei unde tine muzica toata noaptea... Pentru battai poate sa-i faca plangere la politie...
Nu exista decat procedura de constatare sanatate mintala. Procurori au atributii. Incercati acolo. E greu. ¿Ati incercat sa le innecati in acool de seara? Sa astepte pana seara, si dati-l voie sa bea un litru de tuica de seara... o sa doarma, si o sa va lace in pace... Nu e gluma. Oricum e ingrozitor. Nu puteti sa fac o dependenta exclusiva pentru el daca curtea o permite?.
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2012
Alvaro Liniers, Avocat
Respectul meu pt dvs, pt ca va implicati. Nu "trebuie sa va duceti crucea si sa rabdati", trebuie sa intreprindeti orice masura ca acei doi copii sa aibe o viata decenta. Am avut un vecin in aceiasi situatie, va spun ca dupa 3-4 internari la dezalcolizare, in urma tratamentului va lasa bautura. Insistati sa il interneze cat mai repede si cat mai des. Aveti incredere in Dumnezeu ca veti reusi. Va doresc din suflet numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parinti traumatizati de fiul adult iresponsabil silvestru_67 silvestru_67 Buna ziua! Va rog foarte mult sa ma ajutati cu niste sfaturi privind procedura prin care o persoana adulta poate fi declarata fara discernamant si internata ... (vezi toată discuția)
Pot fi dus cu forța la dezalcoolizare de către familie? dorința lor e să mă interneze iar apoi să le cedez jumătatea mea de casă branea branea pot fi dus cu forta la dezalcoolizare de catre familie? Nici macar nu locuiesc cu ei in aceasta casa, ei o folosesc dret casa de vacanta unde isi tin chefuri ... (vezi toată discuția)
Vecina galagioasa cortab cortab Buna ziua, M-am mutat de cateva luni intr-o garsoniera si tot de atunci am probleme cu vecina de care locuieste sub mine. Este o batrana care nu aude si din ... (vezi toată discuția)