avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... daune morale in solidar??
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

daune morale in solidar??

daca printr o hot pen ,2 inculpati vizati si partii vatamate i s-a acordat daune morale in cuantum de 500 euro ,iar un inculpat este condamnat ,daunele trebuie sa le plateasca doar unul,adica cel din libertate??
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Robert Silbermann , Avocat 21:03, 10 Noiembrie 2012
Amandoi trebuie sa le plateasca,pentru partea vatamata nu are importanta cine le achita ,poate fi si unul dintre cei doi.
deci eu pot merge sa achit doar 50 % ?
Da puteti sa va achitati partea.
Ca sa intelegi mai bine cum sta treaba. Daca daunele morale sunt in solidar, partea vatamata poate ataca pentru toata suma pe oricare dintre inculpati, iar dupa asta inculaptii se pot judeca in civil ca sa isi ia banii unii de la altii (ceea ce se intampla de obicei ....)

Dvs. chiar daca ii platiti victimei 250 euro, el cand se va duce la executorul judecatoresc, executorul judecatoresc va mai poate lua si pe ceilalti 250 euro, dvs. urmand sa recuperati restul sumei de bani de la celalt baiat. cati? depinde de instanta civila, sau daca merge pe cale amiabila cat doreste pritenul dvs. sa va ofere
Dacă daunele stabilite revin ambilor inculpaţi în proporţie egală, fiecare va plăti jumătate, dacă nu cumva s-au stabilit în procente diferite, şi în funcţie de cât a contribuit fiecare dintre ei la producerea lor.
Dacă sunt stabilite în solidar, atunci fiecare dintre dvs aţi putea fi urmărit pentru întreaga sumă , iar cel care achită întreaga sumă se va regresa împotriva celuilalt.

Alte discuții în legătură

Plata daune morale ...nu am venit popadrian87 popadrian87 Buna ziua, In urma cu 2 ani am facut un accident . Urmarile 2 persoane vatamate. Am fost condamnat la 2 ani si jumatete cu suspendare . Fiecarei victime ... (vezi toată discuția)
Se mai poate pune in executare aceasta decizie? iuli113 iuli113 mai este valabila aceasta sentinta?se mai poate pune in aplicare?va rog un raspuns clar: Solutie: În baza art. 385 ind. 15 pct. 2 lit. d C.p.p., admite ... (vezi toată discuția)