avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutati-ma, va rog!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutati-ma, va rog!!!

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti parerea dv.

Luna trecuta, in septembrie, d-na contabil a omis sa-mi scoata din statul de plata gradatia de merit, care a incetat incepand cu 1 septembrie. M-am autosesizat si am anuntat-o ca am primit bani in plus si ca vreau sa returnez banii imediat. D-na contabil a refuzat, spunandu-mi ca nu e posibil si ca luna urmatoare imi va retine acesti bani, tot pe statul de plata.

Deci, din neglijenta ei, am primit in plus 422 de lei, in septembrie. In octombrie, mi-a retinut 580 de lei. E corect, oameni buni? Pentru neglijenta ei, tot eu platesc??? Sfatuiti-ma, va rog, ce sa fac?
Pot sa atasez fluturasii de salariu?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 20:11, 6 Noiembrie 2012
Din punctul meu de vedere trebuie sa faceti o contestatie la domnul director. Scrieti o declaratie catre dl.director povestind toata intamplarea,si el va trebui sa rezolve cazul dvs,o sa va dea raspuns tot in scris cu explicatii.
Doamna contabila v-a retinut dvs. si contributiile sociale achitate de angajator pentru suma de 422 de lei. Nu a procedat corect pentru dvs.
Ar fi avut alte 2 solutii:
- sa refaca calculul pe luna in care s-a gresit (e mult de lucru si e problema cu declaratiile fiscale care trebuie corectate si depuse din nou, apoi cu diferentele de contributii)
- sa scada suma bruta de 422 de lei din venitul lunii urmatoare, reglandu-se astfel si plata contributiilor.

Faceti contestatie scrisa la director sau contabilul sef.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul venit concediu prenatal dalias dalias Buna ziua, Am citit despre indemnizatia de concediu prenatal mi-am facut niste calcule dar nu se potrivesc cu ce voi primi efectiv. De aceea va rog sa ma ... (vezi toată discuția)
Salarii2 kisery18 kisery18 Fluturasul din luna februarie: Salariul tarifar: 580 lei Conc. de odihna: (4 zi) 116 lei CASS: 31 lei Contrib. pensie: 61 lei Contrib. somaj: 3 ... (vezi toată discuția)
Impozit pt vouchere de vacanta auraiulia auraiulia Buna ziua! Ce impozit imi va fi retinut pt voucherele de vacanta, daca salariul meu este Gradatia 3 - de la 10 la 15 ani - 2.706 lei brut si 1.609 lei net ... (vezi toată discuția)