ex: Daca fiul primeste o amenda, ea poate fi introdusa la rolul mamei sau al tatalui? Pt ca el neavand proprietate nu stiu exact cum sa o inregistrez. Trebuie sa-i creez rol separat?
Depinde , daca este major sau nu , daca este major atunci e de datoria lui sa si-o plateasca , iar in caz ca nu se va prescrie (vorbesc din experienta la amenzile de circulatie cel putin). Daca este minor s-ar putea sa va vina pe impozit dvs sau sotiei.
amenzile sunt sancțiuni civile (dacă nu face cumva obiectul vreunui dosar penal, amendă dată de procuror etc) și cade-n sarcina persoanei sancționate, trebuie trecut ca debitor (notificat prin notificare cu somație).Dacă se va trece în ”rolul” adică partida părintelui : acesta o va contesta ca nefiind responsabil de acea pretinsă sancțiune aplicată lui în ”rolul lui” ci fiul lui, deci părintele NU a comis nicio încălcare a Legii și nu are nicio sancțiune și instituția/autoritatea locală (primăria/primarul) va pierde procesul.
Cu ani in urma cand in pv nu se trecea cnp-ul, amenzile minorilor/copiilor erau debitate la rolul fiscal al parinilor, de 2-3 ani de cand sau schimbat sistemele informatice la primarie, acestea se debiteaza individual pe cnp. Daca pana acum era un rol comun sot/sotie, asa cum am spus de 2-3 ani sunt roluri individuale cu cnp-ul fiecaruia sot/sotie cu cota de detinere a bunului.
Amenda de plata
mary16
Ma numesc Oprea Valentin , sunt pensionar domiciliat in orasul Gaesti,am apelat la dumneavoastra pentru a va cere un raspuns intru-un caz .Eu am un fiu ,el e ... (vezi toată discuția)