avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale amenzi la rol
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

amenzi la rol

ex: Daca fiul primeste o amenda, ea poate fi introdusa la rolul mamei sau al tatalui? Pt ca el neavand proprietate nu stiu exact cum sa o inregistrez. Trebuie sa-i creez rol separat?
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 23:15, 6 Noiembrie 2012
Depinde , daca este major sau nu , daca este major atunci e de datoria lui sa si-o plateasca , iar in caz ca nu se va prescrie (vorbesc din experienta la amenzile de circulatie cel putin). Daca este minor s-ar putea sa va vina pe impozit dvs sau sotiei.
amenzile sunt sancțiuni civile (dacă nu face cumva obiectul vreunui dosar penal, amendă dată de procuror etc) și cade-n sarcina persoanei sancționate, trebuie trecut ca debitor (notificat prin notificare cu somație).Dacă se va trece în ”rolul” adică partida părintelui : acesta o va contesta ca nefiind responsabil de acea pretinsă sancțiune aplicată lui în ”rolul lui” ci fiul lui, deci părintele NU a comis nicio încălcare a Legii și nu are nicio sancțiune și instituția/autoritatea locală (primăria/primarul) va pierde procesul.
Cu ani in urma cand in pv nu se trecea cnp-ul, amenzile minorilor/copiilor erau debitate la rolul fiscal al parinilor, de 2-3 ani de cand sau schimbat sistemele informatice la primarie, acestea se debiteaza individual pe cnp. Daca pana acum era un rol comun sot/sotie, asa cum am spus de 2-3 ani sunt roluri individuale cu cnp-ul fiecaruia sot/sotie cu cota de detinere a bunului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi contraventionale Cazan Florin Cazan Florin Daca titularul de rol este poate fi obligat de Primarie sa plateasca o amenda contraventionala data in debit si care este pe numele unui membru de famie? (vezi toată discuția)
Amenda de plata mary16 mary16 Ma numesc Oprea Valentin , sunt pensionar domiciliat in orasul Gaesti,am apelat la dumneavoastra pentru a va cere un raspuns intru-un caz .Eu am un fiu ,el e ... (vezi toată discuția)
Proprietari (coproprietari/sot si sotie) ai unui imobil diana.fircea.ext@zeiss.com diana.fircea.ext@zeiss.com Buna ziua! 1Daca sunt 2 proprietari (coproprietari/sot si sotie) ai unui imobil Fiecare trebuie sa aibe deschis un cod fiscal (ROL fiscal) la Finante , sau e ... (vezi toată discuția)