avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parte comuna pentru firme
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parte comuna pentru firme

Buna seara,
Avem in scara un dispensar care nu plateste parte comuna ca si ceilalti locatari. Ma intreb daca este corect asa sau....ar trebui sa plateasca si dispensarul. Mentionez ca dispensarul are intrare separata, usa dinspre scara a fost zidita. Administratorul mentioneaza ca are intrare separata si nu este corect sa plateasca ....revizia liftului, curentul pe scara etc.
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 21:58, 6 Noiembrie 2012
D-voastra ce parere aveti? Daca cei care folosesc dispensarul nu intra deloc in scara blocului, ba mai mult dupa cum spuneti mai este si usa zidita pentru ce ar trebui sa plateasca revizie litf, curent pe scara, etc. daca nu au nici o treaba cu folosinta si cu consumurile blocului?!
Ma gandeam sa fac si eu intrare separata ( stau la parter )si.....nu mai platesc parte comuna ( apa, revizie etc. Nu m-am referit la oamenii care intra la dispensar ci.....totusi in scara ( cred ca peste tot ) sunt pierderi la apa, reparatii acoperis etc, normal ar fi sa platim toti pentru ca stam sub acelasi acoperis. De aceea sunt nelamurit, ......normal aveti dreptate dar legal cred ca ar trebui sa plateasca parte comuna.
Banuiesc ca atunci cand vor aparea cheltuieli cu acoperisul(pentru ca asa cum spuneti au si ei un acoperis deasupra capului) sau cu tevi comune, sau cu subsolul, atunci vor fi pusi si ei la plata.
Aveti dreptate, momentan inca nu avem probleme cu acoperisul sau cu tevile, atunci daca cele mentionate sunt parti comune.....de ce n-ar fi parte comuna si liftul , pierderile de apa ( ptr. ca folosim acelasi sistem de distributie, aceleasi tevi ).....dar eu sunt nelamurit ptr. intre timp am citit cate ceva pe net ( dar nu am inteles prea multe ), ma refer la HG 1588/2007, art.34 in care se spune...sau asa am inteles eu ca pierderile de apa se impart in mod egal la nr. de locatari. Cum si ei fac parte din imobil ar trebui sa plateasca parte comuna. De aceea m-am gandit sa-mi fac si eu intrare separata, bine-nteles cu aprobarile necesare.....si atunci in acest caz mai platesc parti comune ? Chiar va rog sa-mi spuneti daca este corect ce fac ( accept orice critica )
Uite ca m-am inselat, m-am uitat in hotararea la care faceati referire si am gasit un art. care va da dreptate:

(3) Niciun propnietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de Ia obligatia de a contribui Ia plata cheltuielilor comune, ca urmare a renutanii Ia folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cualta destinatie decat aceea de locuinta or in alte situatii.

Dar nu in totalitate, cititi cu atentie cum se calculeaza si cheltuielile pe numar de persoane si pe cote indivize, parca cei care stau la parter pot fi scutiti de plata liftului, etc.
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2012
ContSters259670, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Participarea la cheltuielile asociatiei a persoanelor juridice de la parter Macinic Florin Macinic Florin Buna seara, va rog sa ma scuzati dar am mare nevoie de sfatul dumneavoastra. Locuiesc int-un bloc din sector 2, Colentina, Bucuresti si fac parte din ... (vezi toată discuția)
Situație de neînțelegere vecini DominicArges DominicArges Buna ziua, Vreau sa va cer sfatul cu o situație, la parterul blocului nostru este un magazin care are conform cf colectiv parterul și mezaninul, in total ... (vezi toată discuția)
Reparatii generale lift andreeasendrea andreeasendrea Buna ziua, detin un apartament la parterul unui bloc cu 10 etaje, care figureaza in cadastru ca spatiu comercial, nu locuiesc aici, usa de acces de pe casa ... (vezi toată discuția)