avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PARTAJ IN URMA SUCCESIUNI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PARTAJ IN URMA SUCCESIUNI

Buna ziua,as dori o consultatie la un avocat cu experienta in succesiuni,iesire din indiviziune,partaj.
Imobil(curte cu casa 180mp) in Bucuresti,3 proprietari in urma succesiunii.
Ca si unic locatar(dar nu am adresa din buletin la imobilul de mai sus)solicit iesirea din indiviziune(eventual sa-i despagubesc pt. partea lor) deoarece deja am depus petitie la politie pentru amenintari din partea celorlalti proprietari si neaintelegeri.
Ma mai intereseaza sa stiu: 1)Paratii daca se pot opune iesirii din indiviziune si despagubirii de catre mine,curtea neputand fi impartita deoarece nu va mai exista cale de acces.
2) Daca pot face cumva sa-i inlatur ca si propietari,avand martori ca ei nu au conduita civilizata cand patrund pe proprietate.
Cel mai recent răspuns: marius08 , utilizator 09:28, 30 Noiembrie 2012
Nimeni nu se poate opune daca doriti sa iesiti din indiviziune insa va vor purta mult prin tribunal.
Fiind si ei proprietari nu ii puteti inlatura nicicum, chiar daca sunt....necivilizati.
Nimeni nu poate fi obligat a ramane in indiviziue. Actiunea este admisibila.

In privinta atribuirii bunului va trebui sa faceti probe sa convingeti judecatorul sa va atribuie acest bun, deoarece este posibil sa il solicite si ceilalti mostenitori.

Nu ii puteti decadea din drepturile de mostenitori daca au acceptat succesiuneea.
In succesiune s-a respins cererea terenului ,instanta ne-a acordat dreptul de succesori doar pe peretii si bunurile din casa(cred ca au presupus ca STA IN AER CASA).Pentru a intra in partaj sau a face actiunea de iesire din indiviziune trebuie sa obtin mai intai si terenul?
Daca da,cum trebuie obtinut acesta,uzucapiune sau accesiune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot face actele pe casa? mirabella122 mirabella122 buna.am o problema mai mereu intalnita la multa lume cred.bunica mea vrea sa imi dea casa inscris.bunicul este decedat.asa ca copiii ei trebuie sa semneze.ea ... (vezi toată discuția)
Pot vinde casa parinteasca fara acordul fratelui? Bambi4true Bambi4true Detin cota parte din apartamentul parintesc ( mostenire de la tata ) pe care eu si mama vrem sa-l vindem, insa fratele se opune ( ca mai bine ia jumatate din ... (vezi toată discuția)
Cearta intre mostenitori...solutia???? honey_geoo honey_geoo Buna ziua. Tatal meu este intr o situatie complicata. Tatal lui, deci bunicul meu, a murit acum 15 ani, iar succesiunea nu a fost facuta, la acel moment ... (vezi toată discuția)