avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot face actele pe casa?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot face actele pe casa?

buna.am o problema mai mereu intalnita la multa lume cred.bunica mea vrea sa imi dea casa inscris.bunicul este decedat.asa ca copiii ei trebuie sa semneze.ea si 4 copiii a ei sunt de acord dar 1 nu.asi vrea sa stiu ce pot face ca nu vrea nici bani.asi vrea sa stiu daca pot face ceva?cata parte ii revine lui?daca are dreptul si la casa si la gradina?
ca daca ar avea numai la gradina i asi lasa gradina cat ii vine partea lui daca nu accepta in nici un fel.va rog sa maajutaticu un raspuns din suflet:(
Cel mai recent răspuns: Alexandru Bogdan , Avocat 01:05, 9 Martie 2011
mostenitorii trebuie mai intai sa faca iesirea din indiviziune ca sa va poate instraina dvs imobilul. astfel veti scapa si de mostenitorul care se opune sa vanda.
va multumesc.dar cel care nu vrea sa vand isi poate alege un o parte de teren care o doreste.caci daca el e cam rautacios si ma gadesc ca daca imi zice ca vrea curtea.?:(va multumesc din suflet pentru raspuns.caci nu prea am unde sa ma duc la un avocat bun sa ma invete ce am de facut:(
Trebuie sa faceti partajul dupa bunic. Fiul care se opune va primi dreptul sau care poate fi o parte din imobil sau o sulta conform cotei sale succesorale. Daca va dobandi o parte din imobil va trebui sa-l convingeti sa va vanda acea parte pt ca dvs. sa deveniti proprietara intregului imobil. Daca va primi o sulta atunci imobilul este proprietatea mostenitorilor dupa ce vor plati sulta. In acest ultim cay nu mai sunt probleme intrucat mostenitorii care raman proprietarii imobilului sunt persoane cu care va intelegeti si va vor face acte pe numele dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire astridamel astridamel O bunica , fiind bolnava , a facut certificate de mostenire asupra case I , celor 2 fii ai ei, dintre care unul a decedat,, cel decedat divortase si A ramas ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament coproprietate din mostenire chrisandru chrisandru Buna ziua. Mama mea este co-proprietar al unui apartament de 3 camere ramas mostenire dupa decesul parintilor (al mamei sale anul trecut in august). S-a facut ... (vezi toată discuția)
Beneficiile dintre un proprietar si uzufructant lilianamaria lilianamaria sunt proprietarul unui imobil si am pus pe tatal meu la uzufruct,si ma ameninta ca poate sa mi vanda imobilul fara acordul meu.asi vrea sa stiu ce drepturi ... (vezi toată discuția)