avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... beneficiile dintre un proprietar si uzufructant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

beneficiile dintre un proprietar si uzufructant

sunt proprietarul unui imobil si am pus pe tatal meu la uzufruct,si ma ameninta ca poate sa mi vanda imobilul fara acordul meu.asi vrea sa stiu ce drepturi are,si daca asi pune eu ca proprietar in vanzare acest imobil, ar beneficia si el de ceva?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 21:02, 21 Noiembrie 2012
Uzufructuarul nu poate înstrăina bunul, nefiind al lui.

Dumneavoastră îl puteţi înstrăina, dar cumpărătorul va trebui să respecte dreptul de uzufruct al tatălui dumneavoastră. Dacă găsiţi un astfel de cumpărător, preţul vi se cuvine în întregime. Tatăl nu poate pretinde parte din preţ şi nici nu se poate opune vînzării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de uzufruct deiutzat deiutzat Sotul meu, a cumparat de la tatal sau jumate din casa cu contract de vanzare cumparare in care tatal lui isi rezerva dreptul de uzufruct viager.Este o parte ... (vezi toată discuția)
Uzufructuarul poate inchiria? ionutneamtu ionutneamtu Buna ziua! Va rog sa-mi dati o parere cu privire la o problema: in urma cu mai multi ani, in baza unui contract de vanzare-cumparare am dobandit un apartament ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament in cazul "proprietar si uzufructuar" HrincuAlexandru HrincuAlexandru Buna ziua Acum 3 ani de zile,mi-a fost donat de catre parinti,un intreg imobil.S-a facut actul de donatie iar tatal meu a vrut sa aiba uzufructul viager. ... (vezi toată discuția)