avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
Faptul ca angajatorul a platit salariul cu 2 zile mai tarziu decat era prevazut in contract poate fi invocat de salariat pentru a nu-si respecta termenul de preaviz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:04, 7 Noiembrie 2012
Poate fi invocata si o singura zi de intarziere a platii salariului fata de data stipulata in c.i.m.
si daca in cim nu este trecuta data la crese platesc drepturile banesti?eu credca e nul...
@C.Geta

Data la care se plateste salariul trebuie trecuta ori in c.i.m, ori in CCM sau RI.

Art. 166. - (1) Salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2012
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
Daca este din culpa angajatorul se poate invca prevederile art.81 alin.8 c.mun. ...

@ C.Geta
Nestipularea in c.i.m. a datei la care se plateste salariul nu constituie motiv de nulitate a acestuia , asa cum si neindicarea in c.i.m. a locul unde se va face plata salariului ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia la zi raducrisa raducrisa Daca mi-am dat demisia la zi fara sa tin cont de perioada de preaviz si directorul nu isi pune nici o rezolutie pe ea, eu ce trebuie sa fac? Inceteaza ... (vezi toată discuția)
Demisia fara preaviz lorelai_w lorelai_w Buna ziua, lucrez la o firma SRL, iar angajatorul nu mi-a platit salarul pe o parte din anul trecut 2010 (5 luni) si pe ultimele 2 luni din anul acesta 2011. ... (vezi toată discuția)
Salariul farmacista blonda00 blonda00 buna ziua sint farmacista.am terminat in octombrie 2012.lucrez la o farmacie ,,privata,, as dori sa stiu : care este salariul unei ... (vezi toată discuția)