Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
Faptul ca angajatorul a platit salariul cu 2 zile mai tarziu decat era prevazut in contract poate fi invocat de salariat pentru a nu-si respecta termenul de preaviz?
Data la care se plateste salariul trebuie trecuta ori in c.i.m, ori in CCM sau RI.
Art. 166. - (1) Salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
Daca este din culpa angajatorul se poate invca prevederile art.81 alin.8 c.mun. ...
@ C.Geta
Nestipularea in c.i.m. a datei la care se plateste salariul nu constituie motiv de nulitate a acestuia , asa cum si neindicarea in c.i.m. a locul unde se va face plata salariului ...
Demisia la zi
raducrisa
Daca mi-am dat demisia la zi fara sa tin cont de perioada de preaviz si directorul nu isi pune nici o rezolutie pe ea, eu ce trebuie sa fac? Inceteaza ... (vezi toată discuția)