avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... calcul concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

calcul concediu medical

lucrez din luna iulie 2012 la un s.c insa am cim cu 1.09 2012.in 21 octombrie am intrat in concediu medical in urma unei operatii .patronul refuza sa imi platesca salariul invocand ca nu stie cum sa calculeze.in cim nu scrie cand se plateste salariul..desi pana acum luam in 15 si 30 ale lunii.am concediu medical pana in 22 noiembrie.pe langa ca nu vrea sa imi plateasca drepturile banesti cuvenite nici macar pentru 20 zile din octombrie,cand am fost la serviciu,nu avem dreptul la concediu de odihna,nu avem zile legale libere,etc...la fel ca la "marii"patroni.as pleca de la el dupa terminarea concediului medical..nu vreau nici macar o zi de preaviz...pot invoca motivul intarzierii drepturilor banesti,nulitatea cim pentru ca nu are elementele obligatorii complete(data platii pentru munca depusa)pentru a nu mai fi obligata sa efectuez perioada preavizului?cum il pot obliga sa imi plateasca concediu medical?cum se calculeaza acesta?multumesc
Cel mai recent răspuns: C.Geta , utilizator 13:08, 7 Noiembrie 2012
ce cod are concediul medical? E urgenta ?
3 zile cod 01 .si restul cod 06
6 zile cod 01 scuze si 28 cod 06
in perioada ianuarie 2010-noiembrie 2011 am fost in ccc si apoi decembrie2011-martie 2012 in somaj,...credca indeplinesc conditiile acordarii conc medical
Puteti demisiona fara preaviz in acest caz.

Sesizati ITM-ul privind neplata salariilor si CNAS privind refuzul platii concediului medical.

Depuneti si o actiune in instanta impotriva angajatorului deoarece ITM poate constata neplata salariilor insa nu il poate obliga sa o faca.

Pentru a beneficia de concediu medical, art. 7 din OUG 158/2005 prevede ca stagiul minim de cotizare este de o luna realizata in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical.

Alte discuții în legătură

Calcul concediu medical miruna82 miruna82 Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca se poate calcula un concediu medical in cazul unui salariat care nu a lucrat 6 luni in firma si nici nu a prezentat de la ... (vezi toată discuția)
Concedii medicale cristin20 cristin20 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie, am un salariat angajat in 12 iunie, din 24 iulie intra in concediu medical cod 14. Cum ar trebui sa procedez, ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pt. hepatita a pauladrumcea pauladrumcea va rog sa-mi spuneti care este procentul din salariu de care beneficiez avand concediu medical pt. hepatita A , boala infectocontagioasa grupa A cod 12 si cod ... (vezi toată discuția)