avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daune moratorii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daune moratorii

Contract de v-c masa lemnoasa in 2004
S-a emis factura in 07.02.2005 care nu s-a achitat.
In data de 28.12.2007 s-a intocmit proces verbal de conciliere.
In 08.11.2010 judecatoria pe dreptul comun, initial s-a respins somatia de plata, admite actiunea si obliga parata la pretentii . Cu privire la daune moratorii respinge capatul de cerere .
In situatia pentru a recupera si daunele moratorii specificate clar in contract de 0,6 % zi intarziere ce fel de actiune trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: mirceamonac , utilizator 12:19, 8 Noiembrie 2012
Atat timp cat s-a respins capatul de cerere si nici nu ati exercitat calea de atac, nu mai puteti face nimic, intrucat opereaza autoritatea de lucru judecat.
O noua actiune nu mai are ca obiect pretentii ci plata de daune interese moratorii
Partile sunt aceleasi dar obiectul actiunii este diferit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concilierea directa prevazuta de art. 720 indice 1 ancuta.alin ancuta.alin Am convocat la conciliere pe debitor in data de 07.07........., termenul de conciliere fiind pe 29 aceeasi luna, acesta mi-a transmis o adresa doua zile mai ... (vezi toată discuția)
Concilierea directã Adelin 3 Adelin 3 Am o mică problemă, după ce pe calea somaţiei de plată reclamanta a pierdut în sensul că ia fost respinsă acţiunea, se îndreaptă împotriva mea cu o ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata vs. conciliere dumitru2000 dumitru2000 - x da in judecata pe Y pentru plata unei sume de bani - deci pretentii; - de la scadenta insa au trecut insa trei ani fara cateva zile - deci X nu mai are ... (vezi toată discuția)