avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Actualizare date in Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Actualizare date in Revisal

Buna ziua. Am rugamintea de a ma ajuta cu urmatoarea situatie legata de un contract de munca individual. Am constatat o greseala cu privirela data incheierii contractului individual de munca pe perioada determinata, respectic o diferenta foarte mare deoarece s-a gresit anul. Mi s-a emis apoi o alta prima foaie din acest contract cu data corectata si doar cu stampila fara semnatura directorului. Intrebarea este cum poate un angajat sa verifice ca aceste date au fost corectate? Mai mult am semnat si o prelungire sub forma de act aditional dar care face referire la un alt contract intrucat cifrele nu coincid. Cum pot sa verific ce e inscris in revisal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:09, 7 Noiembrie 2012
Buna ziua. angajatorul poate sa va dea un raport din revisal legat de tot ce tine de dumneavoastra la acea firma, dupa care ca sa certificati ce e scris mergeti la itm si faceti o cerere prin care solicitati verificarea datelor ca sa fiti sigur ca vi s-a transmis exact ce vi s-a dat.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2012
celeterm, utilizator
As putea sa fac o cerere direct la ITM inainte sau concomitent cu cea catre angajator?

Multumesc.
In mod normal ar trebui sa va dea angajatorul acasta hartie, dar avand in vedere ca ati descris o situatie putin ciudata, eu va sfatuiesc sa cereti mai intai la angajator, dupa care mergeti la itm unde faceti o cerere si explicati ca doriti sa verificati, atasand hartia de la angajator.
Multumesc. O zi buna.
Potrivit art.8 alin.3 lit. b din HG nr.500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare inregistrare contract de munca lavy80 lavy80 Buna ziua , As dori sa stiu cum pot verifica daca contractul de munca a fost inregistrat la ITM .Mi s-a dat un exemplar fara niciun nr de inregistrare ... (vezi toată discuția)
Somaj Gagalicea Gagalicea Bună ziua....Mi s.a încetat contractul de munca cu data de 1noi2017,am înțeles k în 30 zile trebuie depus dosarul k sa pot beneficia de șomaj. ...Dacă ... (vezi toată discuția)
Verificare angajator / angajat andrei_i_p andrei_i_p Buna ziua, Cum as putea sa verific daca sunt angajat legal ? Este suficient daca verific contributiile platite pe numele meu pe ultimul an cass, cas, etc? ... (vezi toată discuția)