avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Verificare inregistrare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Verificare inregistrare contract de munca

Buna ziua ,

As dori sa stiu cum pot verifica daca contractul de munca a fost inregistrat la ITM .Mi s-a dat un exemplar fara niciun nr de inregistrare ,.Mentionez ca munca o voi incepe zilele urmatoare .
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:57, 11 Februarie 2014
Mergeti si intrebati la ghiseu.
Credeti ca obtin raspuns B-)?Eu am sa incerc sa verific si asa .Multumesc!
1. Incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai inregistreaza la inspectoratele teritoriale de munca, contracte individuale de munca si nu se mai depun acte privind executarea, modificarea, suspendarea si executarea acestora. Acestea se transmit in format electronic, in registrul general de evidenta a salariatilor, conform HG nr.500/2011, modificata si completata.

2. Potrivit art.8 alin.3 lit. b HG nr.500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, modificata si completata , “la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia copii ale documentelor existente in dosarul personal, precum si copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul de evidenta si din dosarul de personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii”.
Va multumesc !

Pentru angajator vad ca s-a simplificat procedura insa pentru angajati a devenit mai complicata .Daca ar fi fost mai usor de aflat ,ma gandesc ca multi ar fi evitat situatiile gen "munca la negru "

Un alt aspect este ca daca soliciti documente ,cei de la HR asa de mult comenteaza si in plus o iau si ca forma de neincredere ....

Oricum, va multumesc pentru raspunsuri :)
In primul rand , legea prevede in sarcina angajatorului sa va dea asa ceva.

ITM-ul va elibereaza un extras de REVISAL numai in anumite conditii, si anume: In masura in care, din motive obiective, angajatorul se afla in imposibilitatea de a elibera documentele prevazute la alin. (3) art.8 HG 500/2011, salariatul sau fostul salariat poate solicita inspectoratului teritorial de munca din raza caruia angajatorul isi desfasoara activitatea eliberarea unei adeverinte din care sa rezulte elementele continute in registru, astfel cum a fost intocmit si transmis de catre angajator. Inspectoratul teritorial de munca in cauza elibereaza documentul, in baza registrului electronic transmis de angajator, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare adeverinta de vechime Daniel Adam Daniel Adam Am solicitat la firma unde am lucrat o adeverinta de vechime si fisa fiscala pe 2011,dar am fost refuzat total.Am nevoie de o indrumare,ce si cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Contract de munca vasiliugheorghe vasiliugheorghe cum verific daca contractul meu de munca a fost inregistrat la ITM deoarece pe contract nu am niciun numar de inregistrare la ITM? va multumesc (vezi toată discuția)
Cum pot afla daca contractul meu de munca este inregistrat la fortele de munca popescuc2007 popescuc2007 Cum pot afla daca contractul meu de munca este inregistrat la Fortele de munca? (vezi toată discuția)