Bună ziua....Mi s.a încetat contractul de munca cu data de 1noi2017,am înțeles k în 30 zile trebuie depus dosarul k sa pot beneficia de șomaj. ...Dacă în termen de 30 zile nu reușesc sa depun dosarul k mai am de luat doar actele de la contabil,ce se întâmplă nu mai beneficiez de șomaj????sau îl pot depune și în decembrie???în cât timp se dau actele de la contabilitate??Am inteles k durează și mă gândesc k nu mă pot încadra sa îl depun pana la sfârșitul lunii acesteia și k voi pierde șomajul sau îl voi pierde doar pe luna noiembrie????ast.un răspuns. ...O părere. ....Mulțumesc frumos
Potrivit Legii 76/2002, indemnizaţia de şomaj se acordă, la cerere, de la data incetarii raporturilor de munca, dacă cererea este înregistrată la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în termen de 10 de zile de la această dată.
Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data prevăzută anterior, indemnizaţia de şomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii.
Termenul de maximum 12 luni este termen de decădere din drept.
Cererea trebuie înregistrată de contabili la fortele de munca nu???dosarul trebuie depus în 30 zile de la data încetării contractului nu????în cazul în care nu mă încadrez sa depun dosarul ce se întâmplă? ??se pot grăbi actele de la contabilitate pt șomaj? ??
Dosarul la AJOFM se depune personal ... angajatorul nu are nicio legatura cu acest lucru.
In mesajul anterior , v-am explicat ca exista un termen de 10 zile .
Daca nu va incadrati , dosarul pentru acordarea indemnizatiei de somaj va fi respins .. situatie in care va puteti inscrie la AJOFM ca persoana in cautarea unui loc de munca , dar fara sa primiti indemnizatia de somaj.
Ce se întâmplă în cazul în care contabilul mi.a trecut în revisal art.61, knd în decizie sunt trecuta cu art65....ce trebuie făcut? ???Trebuie sa îmi modifice revisalul cu articolul corespunzător deciziei de încetare? ???Trebuie sa cer o copie după revisal ca sa o duc la cei de la șomaj? ??