Pe data de 19 noiembrie este ultima zi din preaviz, fiind concediat in urma unei proceduri de concediere colectiva. Va urma sa primesc decizia de concediere, adeverinta de vechime la incetarea contractului de munca, documentul cu veniturile din ultimele 12 luni pentru depunerea somajului si poate alte documente de care eu nu stiu acum.
Intrebarea mea este: in cate zile maxim trebuie sa primesc aceste documente? Stiu ca ma pot adresa ITM daca nu primesc adeverinta de vechime insa peste cate zile ma pot adresa pentru neprimire?
Apoi stiu ca pentru continuitate in munca, cererea pentru somaj trebuie sa o depun in termen de 10 zile. AJOFM Timis are program de luni pana joi de la ora 8 la 12. Daca incetarea contractului are loc in 20 noiembrie, termenul de 10 zile se implineste in 30 noiembrie, iar ultima zi in care pot depune cererea la AJOFM este joi 28 noiembrie. Cum pot forta compania sa imi dea aceasta adeverinta pana cel tarziu pe 27 noiembrie?
La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.