avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare teren mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare teren mostenire

mama mea are un teren mostenire de la parintii ei,care au decedat..insa nu are nici un act de succesiune sau de mostenire,mama ei nemaiapucand sa faca actele inainte de a deceda.am vrea sa stim pasii care trebuie urmati pentru ca terenul sa fie trecut pe numele mamei mele,si unde trebuie facute actele(am auzit ca se poate prin notar sau prin judecatorie).mentionez ca tatal mamei mai are in viata doua surori si copiii acestora,care probabi pot avea pretentii la pamant.daca se poate,va rog sa ne spuneti si ce taxe trebuie platite.multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 17:51, 7 Noiembrie 2012
trebuie dezbatute succesiunile dupa bunici in ordinea in care ei au decedat.....la mostenire vin sotul supravituitor si copii. intrebati la notar ce acte va sunt necesare si cat va costa, taxele sunt la valoare
flore2012 a scris:

mentionez ca tatal mamei mai are in viata doua surori si copiii acestora,care probabi pot avea pretentii la pamant.

Surorile bunicului si copiii acestora nu pot avea pretentii, mostenitoarea bunicilor dvs. este fiica lor, adica mama dvs. si pentru a definitiva procedura trebuie sa mearga la un notar public din localitatea unde au avut domiciliu parintii sai si sa dezbata succesiunea. Vor fi necesare actele de stare civila (certificate de deces, certificat de nastere si casatorie al mamei), acte de proprietate ale bunurilor care au apartinut parintilor sai. Costurile nu vi le poate comunica decat notarul public, dupa ce vede actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate dezbatere mostenire gabiconstanta gabiconstanta bunicii mei nicolae si anica au avut 4 fete .--ionica , nela , lia , tudorita . in anul 1970 bunicul nicolae a decedat - sa facut succesiune - au ... (vezi toată discuția)
Testament george-lucian george-lucian Buna ziua,mama a primit de la bunicul prin testament autentic pamant la fel ca si toti fratii si surorile ei ,acum mama vrea sa ii faca act cumparare vanzare ... (vezi toată discuția)