Eu sunt in afara tarii de mai bine de 10 ani de atunci fiind despartita in fapt de sotul meu dar oficial suntem inca soti.Noi avem o casa cumparata impreuna.Eu vreau sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste casa pentru ca nu stiu daca sotul meu a ipotecat-o el avand 2 credite.
1.Cum pot eu afla daca casa este ipotecata de catre sotul meu?
2.Noi avem un copil (are 32 de ani) care locuieste in aceasta casa ( sotul meu locuind de 6 ani la concubina) daca el decedeaza ca este grav bolnav ce se va intampla cu casa si creditele lui?
Sotul dvs. nu putea ipoteca singur imobilul, fiind coproprietari nici o banca nu accepta imobilul ca garantie fara semnaturile (si prezenta) ambilor soti. Dupa decesul sotului, jumatatea sa de casa o veti mosteni dvs. (in cota de 1/4) si copilul dvs. (in cota de 3/4). Veti mosteni, insa, si datoriile sale....
Nelamurire
marryy_lm
am urmatorul caz: sotul inainte de casatorie contracteaza in anul 1960 cu credit de la cec o locuinta. dupa casatorie ,adik cam la citeva luni de la cumpararea ... (vezi toată discuția)
Mostenire
Dena74
Sunt casatorita a doua oara. Din prima casatorie am 2 copii. Cu cel de al doilea sot am construit impreuna, in timpul casatorie, o casa. Ce drept au copiii ... (vezi toată discuția)