am urmatorul caz: sotul inainte de casatorie contracteaza in anul 1960 cu credit de la cec o locuinta. dupa casatorie ,adik cam la citeva luni de la cumpararea apartamentului se casatoreste cu concubina cu care convietuia cam de 2 ani. apartamentul fiind cumparat cu plata in rate este doar pe numele sotului,dar ratele aferente achitarii apartamentului sint platite in timpul casatoriei,mai putin avansul pe care l-a achitat din venituri proprii. sotii au un singur copil,azi major si care nu mai locuieste cu parintii de peste 10 ani. am urmatoarele intrebari:
1. ce acte trebuie sa faca sotul ,proprietar al locuintei pt ca sotia lui sa mosteneasca imobilul ?
2. in cazul in care sotul decedeaza cine sint mostenitorii lui si in ce cote mostenesc imobilul?
3. daca sotul proprietar face un testament in favoarea unei alte persoane,care sint cotele ce le revin sotului supravietuitor si copilului?
sotul supravietuitor are drept legal de mostenire 1/4 cota daca vine in concurs la mostenire cu copii ai sotului decedat,
acesta si copii au o cota legala rezervatara care exista chiar si in cazul unui testement.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Nelamurire
marryy_lm
am urmatorul caz: sotul inainte de casatorie contracteaza in anul 1960 cu credit de la cec o locuinta. dupa casatorie ,adik cam la citeva luni de la cumpararea ... (vezi toată discuția)
Casa parintilor
Ghinda02
Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)