avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime minima obligatorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime minima obligatorie

Buna seara,

Mai este obligatorie includerea in salariul de incadrare a vechimii minime (5%)? Trebuie aplicata si in cazul unui CIM cu norma partiala?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:18, 8 Noiembrie 2012
1.Slariul minim pe economie este de 700 RON. Nicaieri nu se pomeneste de spor de vechime. Ramane la latitudinea angajatorului daca da sau nu acest spor facultativ.
2.Vezi punctul 1.
@dona 77

Daca aveti in CCM sau RI aceasta obligatie in sarcina angajatorului, trebuie sa il acordati.
dona77

Includerea sporuriloe in salariul de incadrare nu a fost obligatorie pentru sectorul privat .. acest lucru este posibil numai daca exista prevazut expres in ccm aplicabil angajatorului , in c.i.m. sau in reg.intern ..

Sporul de vechime se poate acorda si in cazul unui salariat incadtrat cu timp partial .. in acest sens, avem prevederile art.106 alin.1 c.mun.: (1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor vechime la cim cu timp partial de lucru kittycriss kittycriss Buna. Daca sunt Angajata cu CIM cu timp partial de lucru la 3 societati, toti angajatorii trebuie sa-mi plateasca spor de vechime in munca (nu este inclus in ... (vezi toată discuția)
Acordare diurna Full Cost Visibility S.r.l. Full Cost Visibility S.r.l. Buna ziua, am urmatoarea situatie: 1. Un angajat cu timp partial de 2h/zi poate beneficia de diurna? Care este valoarea acesteia si dupa cati km distanta fata ... (vezi toată discuția)
Cim timp partial alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Va rog sa-mi comunicati daca am procedat corect???? Am angajat o persoana cu timp partial - sef departament calitate - timp partial de1 ore/5 zile pe ... (vezi toată discuția)