avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cim timp partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cim timp partial

Va rog sa-mi comunicati daca am procedat corect????
Am angajat o persoana cu timp partial
- sef departament calitate
- timp partial de1 ore/5 zile pe saptamana intre orele 8-9
- perioada de proba 120 de zile calendaristice
- perioada de concediere 20 de zile lucratoare
- perioada de demisie 45 de zile lucratoarea, tinand cont ca este o functie de conducere;
Va rog sa-mi comunicati daca la perioada de proba. perioada de concediere si cea de demisie am procedat corect.....
Multumesc!!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:30, 7 Decembrie 2012
Cu exceptia drepturilor salariale care se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru, legea nu distinge cu privire la perioada de proba, preavizul in caz de concediere si demisie in cazul c.i.m cu timp partial raportat la cel cu norma intreaga.

Aveti grija insa ca la acest tip de c.i.m trebuie sa aveti prevazute si urmatoarele elemente:

Art. 105 Codul muncii:

(1) Contractul individual de muncă cu timp parţial cuprinde, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2), următoarele:
a) durata muncii şi repartizarea programului de lucru;
b) condiţiile în care se poate modifica programul de lucru;
c) interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.
(2) În situaţia în care într-un contract individual de muncă cu timp parţial nu sunt precizate elementele prevăzute la alin. (1), contractul se consideră a fi încheiat pentru normă întreagă.
alinamariabrasoveanu

Da , ati procedat corect cu privire la acele aspecte ...
Multumesc frumos pentru raspuns....
Am uitat sa specific de salariu;
salariul este de 100 ron brut
este in regula si cu acesta????
Este in regula acest salariu , avand in vedere ca folosirea coeficientilor de ierarhizare este posibila numai daca sunt prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.
vreau sa stiu daca l cei cu part time se tine cont de sporul de vechime????
la zile d econcediu am trecut 27. Are peste 20 de an in munca - si are un spv de 25%
Cred ca de acest lucru trebuia sa tin cont si la salariu in functie de vechime????
adica minim pe ec sa fie in cazul acesta de 102 ron???

Alte discuții în legătură

Contract costicul costicul Pot angaja un paznic cu contract de munca, la un SRL, doar trei ore pe saptamana? Vreau doar sa imi pazeasca un local doar trei ore, sambata, de la ora 22 la ... (vezi toată discuția)
Program de lucru de 4 ore, calcul vechime DimitriP DimitriP As dori lamuriri in urmatoarea speta..........o persoana a lucrat 3 ani cu program zilnic de 4 ore (contract de munca, perioada inscrisa in carnetul de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie co pentru cim de 4 ore/zi corneliacr corneliacr Buna ziua...suntem o asociatie de proprietari si avem angajata femeie de serviciu cu 4 ore/zi, salariu brut 950 lei. Durata concediului de odihna este de 21 ... (vezi toată discuția)