avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1255 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor vechime la CIM cu timp partial de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor vechime la CIM cu timp partial de lucru

Buna. Daca sunt Angajata cu CIM cu timp partial de lucru la 3 societati, toti angajatorii trebuie sa-mi plateasca spor de vechime in munca (nu este inclus in salarul de baza)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:32, 12 Iunie 2013
Angajatorii acorda spor de vechime, doar daca acest lucru este prevazut in CIM sau CCM.
Un spor la salariu, odata inclus in salariul de baza, se contopeste cu salariul si nu mai exista. Nu se mai poate vorbi de spor la salariu. Practic vi se majoreaza salariul de baza cu suma respectiva, iar sporul de vechime dispare.
@ kittycriss

Depinde de ce este reglementat la nivel de angajator. Unii acorda sporul de vechime, altii nu.

Potrivit art.106 (1) C.mun., salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime minima obligatorie dona77 dona77 Buna seara, Mai este obligatorie includerea in salariul de incadrare a vechimii minime (5%)? Trebuie aplicata si in cazul unui CIM cu norma ... (vezi toată discuția)
Calcul spor vechime mihteo mihteo Am incheiat patru contracte de munca , unul cu 1/2 norma si trei cu 1/4 norma. In total o norma si un sfert.Cum se calculeaza sporul de vechime in aceasta ... (vezi toată discuția)
Zile concediu de odihna mihteo mihteo Cum se stabileste numarul de zile pentru concediul de odihna? Am incheiat contracte de munca 2 ore/ zi cu angajatori diferiti . Vechimea in munca este de 22 de ... (vezi toată discuția)