Buna. Daca sunt Angajata cu CIM cu timp partial de lucru la 3 societati, toti angajatorii trebuie sa-mi plateasca spor de vechime in munca (nu este inclus in salarul de baza)?
Angajatorii acorda spor de vechime, doar daca acest lucru este prevazut in CIM sau CCM.
Un spor la salariu, odata inclus in salariul de baza, se contopeste cu salariul si nu mai exista. Nu se mai poate vorbi de spor la salariu. Practic vi se majoreaza salariul de baza cu suma respectiva, iar sporul de vechime dispare.
Depinde de ce este reglementat la nivel de angajator. Unii acorda sporul de vechime, altii nu.
Potrivit art.106 (1) C.mun., salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
Calcul spor vechime
mihteo
Am incheiat patru contracte de munca , unul cu 1/2 norma si trei cu 1/4 norma. In total o norma si un sfert.Cum se calculeaza sporul de vechime in aceasta ... (vezi toată discuția)
Zile concediu de odihna
mihteo
Cum se stabileste numarul de zile pentru concediul de odihna? Am incheiat contracte de munca 2 ore/ zi cu angajatori diferiti . Vechimea in munca este de 22 de ... (vezi toată discuția)