avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

in 12.04.2007 s-a majorat pensia de intretinere a fiului meu ,care este in intretinerea mea, la 133lei pe luna, in data de 30.11.2010 l-am dat din nou in judecata majorare pensie au fost niste probleme pe parcursul judecatii pt ca nu am stiut unde lucreaza fostul s-a suspendat judecarea cauzei civile,am facut o cerere de repunere pe rol unde am avut castig de cauza pensia majorandu-se la 200 lei pe luna .prin ianuarie am primit comunicarea,iar in 23.01.2012 s-a primii bani. din ianuarie pana in 23.10.2012 a virat suma de 1800 lei In sentinta este specificat; s-a majorat pensia de intretinere la 200 lei pe luna, incepand cu data introducerii actiunii 30.11.2010 pana la majoratul minorului sau noi dispozitii' in septembrie l-am dat din nou pt majorare deoarece i s-a marit venitul fostului sot [11.09.2012]. fostul sot a depus o intampinare in care cere respingerea cererii de chemare in judecata ca fiind neintemeiata.precizez faptull ca eu lucrez in strainatate ca si ingrijitoare luind un salar destul de bun. este posibil sa nu mai am dreptul la o noua majorare de pensie pentru copilul meu din aceasta cauza? eu o luna sunt in tara o luna in Austria.pot sa ii fac plangere penala abandon de familie?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:17, 15 Noiembrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
buna ziua. mai am o intrebare trebiue sa fac o procura din care sa rezulte ca las copilul in grija parintilor sau a matusii cand sunt plecata din tara? deoarece s-a legat si de acest aspect in intampinarea depusa de fostul meu sot. maine sunt citata la tribunalpot sa duc extrasele de cont din care rezulta ca nu a platit integral pensia?sau pot sa il dau la abandon de familie? va multumesc anticipat
De ce pentru abandon, n-a mai platit ? De cand ?
Copiii nu se lasa in grija cu procura, nu schimba cu nimic starea de fapt ca lasati copilul cu procura sau fara. In instanta va conta ca nu sunteti alaturi de copil cate o luna din doua.
Legat de asta, ce vrea tatal copilului ? In ce sens s-a legat de acest aspect ?
a avut de platit o diferenta de 67 de lei timp de 14 luni[in 12.04.2007 s-a majorat pensia la 133 lei pe lun iar in 30.11.2010 l-am dat din nou in judecata pt. majorare pensie deoarece i s-a marit salriul, in luna ianuarie a venit comunicare cu maj. pensie 200 lei pe luna.In comunicare specifica ca trebiue sa-mi plateasca incepand cu da introducerii actiunii,iar el a platit dor 200 lei din luna ianuarie nu si diferenta pe celelalte luni din urma, adica are o diferenta de 938 lei. Referitor la plecarea mea in strainatate a scris in intimpinare ca cea mai mare parte o petrec in strainatate, iar educatia copilului este pusa in pericol fiind lasat in grija bunicilor si a matusii. va multumesc anticipat
Pensia restanta o puteti executa silit, nu cred ca e cazul sa-i faceti plangere pt abandon daca interesul dvs e sa plateasca. Adresati-va deci, unui executor judecatoresc.
Ce a zis el referitor la plecarile dvs si educatia copilului .. e mai degraba o constate de-a sa, nu pare ca ar vrea sa schimbe in vreun fel situatia daca nu a cerut schimbarea domiciliului copilului la el

Alte discuții în legătură

Nu am platit pensia la timp.ce risc? ContSters128911 ContSters128911 Salutare! Am o problema:nu am platit pensia alimentara,iar fosta m-a dat in judecataX-( Situatia ar fi urmatoarea:fosta sotie a bagat divort pe la ... (vezi toată discuția)
Va rog,un raspuns si pentru mine! etudor etudor sentinta civila nr.......din 10 septembrie 2007,in final,hotaraste: majoreaza pensia de intrtinere lacare a fost obligat prin sentinta civilanr....din ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie de intretinere nicoletacnl nicoletacnl Buna Ziua, Pentru a majora pensia de intretinere a copilului minor de la 01.01.2012 ce trebuia sa fac atunci cand s-a marit minimul pe economie la 700 lei ... (vezi toată discuția)