avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

in 12.04.2007 s-a majorat pensia de intretinere a fiului meu ,care este in intretinerea mea, la 133lei pe luna, in data de 30.11.2010 l-am dat din nou in judecata majorare pensie au fost niste probleme pe parcursul judecatii pt ca nu am stiut unde lucreaza fostul s-a suspendat judecarea cauzei civile,am facut o cerere de repunere pe rol unde am avut castig de cauza pensia majorandu-se la 200 lei pe luna .prin ianuarie am primit comunicarea,iar in 23.01.2012 s-a primii bani. din ianuarie pana in 23.10.2012 a virat suma de 1800 lei In sentinta este specificat; s-a majorat pensia de intretinere la 200 lei pe luna, incepand cu data introducerii actiunii 30.11.2010 pana la majoratul minorului sau noi dispozitii' in septembrie l-am dat din nou pt majorare deoarece i s-a marit venitul fostului sot [11.09.2012]. fostul sot a depus o intampinare in care cere respingerea cererii de chemare in judecata ca fiind neintemeiata.precizez faptull ca eu lucrez in strainatate ca si ingrijitoare luind un salar destul de bun. este posibil sa nu mai am dreptul la o noua majorare de pensie pentru copilul meu din aceasta cauza? eu o luna sunt in tara o luna in Austria.pot sa ii fac plangere penala abandon de familie?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:17, 15 Noiembrie 2012
l-am dat pe fostul sot in judecata pentru majorare pensie alimentara ,iar el a facut o intampinare in care spune ca ii ajunge pensia care i-o da copilului nu am putut sa merg la proces pentru ca nu am fost in tara m-am interesat la tribunal si a scris ca se admit cererea. ce pot sa fac in acest caz? pot sa fac un recurs? va rog ajutati-ma........ va multumesc anticipat
Vi se va comunica acasa hotararea si va scrie pe ea daca se poate ataca si in cat timp.
Trebuie sa dovediti in afara ca i s-a marit salariul tatalui si ca nevoile minorului au crescut, pensia se stabileste functie de nevoie celui care cere si posibilitatile celui ce plateste. Deci nu e suficient sa ziceti ca i s-a marit salariul pt ca pensia nu se mareste automat conditionat numai de acest fapt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am platit pensia la timp.ce risc? ContSters128911 ContSters128911 Salutare! Am o problema:nu am platit pensia alimentara,iar fosta m-a dat in judecataX-( Situatia ar fi urmatoarea:fosta sotie a bagat divort pe la ... (vezi toată discuția)
Va rog,un raspuns si pentru mine! etudor etudor sentinta civila nr.......din 10 septembrie 2007,in final,hotaraste: majoreaza pensia de intrtinere lacare a fost obligat prin sentinta civilanr....din ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie de intretinere nicoletacnl nicoletacnl Buna Ziua, Pentru a majora pensia de intretinere a copilului minor de la 01.01.2012 ce trebuia sa fac atunci cand s-a marit minimul pe economie la 700 lei ... (vezi toată discuția)