daca mi-a fost adjudecata casa pe 31oct si convocarea pentru diferenta de pret a fost astazi, la care nu m-am prezentat. ce se intampla cu banii si cu perioada cand nu se fac evacuari ( noiembrie-martei)...mi se va percepe chirie sau mi se va opri din bani? va rog sa ma ajutati cu un raspuns din partea cunascatorilor sau cineva care a trecut prin asa ceva. Multumesc
Dacă partea obligată să părăsească ori să predea un imobil nu-şi îndeplineşte această obligaţie în termen de 5 zile de la primirea somaţiei, ea va fi îndepărtată prin executare silită, iar imobilul va fi predat celui îndreptăţit.
Art. 578 ind 1
Nicio evacuare din imobilele cu destinaţie de locuinţă nu poate fi făcută de la data de 1 decembrie şi până la data de 1 martie a anului următor, decât dacă creditorul face dovada că, în sensul dispoziţiilor legislaţiei locative, el şi familia sa nu au la dispoziţie o locuinţă corespunzătoare ori că debitorul şi familia sa au o altă locuinţă corespunzătoare în care s-ar putea muta de îndată.
Intai mergeti si luati-va banii.
Mai departe, va puteti intelege cu noul proprietar sa mai stati o perioada contra platii unei chirii.
Daca nu ajungeti la o intelegere si nu reuseste sa va evacueze pana la 1 dec, va trebui sa ceara pe cale separata o suma care sa compenseze lipsa de folosinta.