avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită daca nu se fac evacuari in lunile (noiembrie-martie) ...
Discuție deschisă în Executare silită

daca nu se fac evacuari in lunile (noiembrie-martie) mi se va percepe chirie?

daca mi-a fost adjudecata casa pe 31oct si convocarea pentru diferenta de pret a fost astazi, la care nu m-am prezentat. ce se intampla cu banii si cu perioada cand nu se fac evacuari ( noiembrie-martei)...mi se va percepe chirie sau mi se va opri din bani? va rog sa ma ajutati cu un raspuns din partea cunascatorilor sau cineva care a trecut prin asa ceva. Multumesc
Cel mai recent răspuns: roxaalexie , utilizator 20:19, 8 Noiembrie 2012
pai nu credeti ca e normal sa va achitati obligatiile contractuale ?
una e sa nu fiti dat afara si alta e sa fiti scutit de plata chiriei.
multumesc pentru rspuns...dar imi puteti spune si cui voi plati chirie si cine stabileste pretul?......multumesc
Art. 578

Dacă partea obligată să părăsească ori să predea un imobil nu-şi îndeplineşte această obligaţie în termen de 5 zile de la primirea somaţiei, ea va fi îndepărtată prin executare silită, iar imobilul va fi predat celui îndreptăţit.

Art. 578 ind 1

Nicio evacuare din imobilele cu destinaţie de locuinţă nu poate fi făcută de la data de 1 decembrie şi până la data de 1 martie a anului următor, decât dacă creditorul face dovada că, în sensul dispoziţiilor legislaţiei locative, el şi familia sa nu au la dispoziţie o locuinţă corespunzătoare ori că debitorul şi familia sa au o altă locuinţă corespunzătoare în care s-ar putea muta de îndată.

Intai mergeti si luati-va banii.
Mai departe, va puteti intelege cu noul proprietar sa mai stati o perioada contra platii unei chirii.
Daca nu ajungeti la o intelegere si nu reuseste sa va evacueze pana la 1 dec, va trebui sa ceara pe cale separata o suma care sa compenseze lipsa de folosinta.
multumesc din suflet pentru mesaj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare pe timp de iarna handsu handsu Daca exista si in Romania ,ca si in alte tari europene, moratoriu de interzicerea evacuarilor , indiferent de motive , in lunile de iarna ? (vezi toată discuția)
Termen executare silita tuilleries tuilleries Buna dimineata! Va rog sa imi raspundeti la o intrebare:apartamentul meu a fost vandut prin executare silita.Cel care l-a cumparat are termen pana la ... (vezi toată discuția)
Executari silite-evacuare pe timpul iernii? anamaria30 anamaria30 buna ziua!as dori sa stiu daca : 1-legea,prin care sunt stopate executarile silite pe perioada noiembrie-martie,se aplica si anul acesta. 2-daca aceasta lege ... (vezi toată discuția)