avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale somatia si titlul executoriu pentru impozite neplatite ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

somatia si titlul executoriu pentru impozite neplatite - concomitente???

In sectorul 3 primaria a desfasurat recent o actiune in forta trimitind la tot sectorul instiintari, somatii si titluri executorii la kilogram si la un loc.

Am primit si eu o astfel de bucurie, iar intrebarea mea decurge din cele de mai jos:

In instiintare constat ca sunt datoare cu impozitele pe 2012 (anul nu s-a terminat inca) si cu trei amenzi platite in 24 de ore de cind mi-au fost aplicate, acum vreo 2 ani.

As dori sa aflu daca pot da in judecata primaria pentru daune morale pricinuite de aceasta hartuire cu hirtii amenintari si dari in judecata pentru sumele reprezentind amenzile respective. As dori de asemenea sa aflu UNDE SCRIE ca trebuie sa duc chitantele doveditoare ale platii amenzilor la DITL (in speta sector 3) in conditiile in care DITL indica pe site agentii CEC pentru diefrite plati in contul lor, eu am platit amenzile la CEC, DAR CERCUL NU SE INCHIDE SI VINOVATA SUNT TOT EU!!!!!
De asemenea, as vrea sa stiu daca nu se incalca legislatia privind protectia datelor personale (in speta adresa mea de acasa cu inclusiv numarul de apartament) publicata la anunturi pe site-ul DITL.

Multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 22:11, 7 Noiembrie 2012
In instiintare constat ca sunt datoare cu impozitele pe 2012 (anul nu s-a terminat inca)

Impozitul pe cladiri se calculeaza anual si se plateste trimestrial, pana la data de 15, inclusiv, a ultimei luni a trimestrului ( martie, iunie, septembrie, decembrie), asta inseamna ca sunteti restant deja.

UNDE SCRIE ca trebuie sa duc chitantele doveditoare ale platii amenzilor la DITL (in speta sector 3)

Pe procesul verbal de contraventie. Acestea constituie de altfel si titlu executoriu.
Consider ca veti cere degeaba daune pentru " hartuire ", daca totusi va hotarati, se plateste taza de timbru la valoarea ceruta, bani pe care nu-i veti recupera daca pierdeti.

Aveti aici legea cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, citit-o intai, apoi daca dvs considerati ca v-au fost incalcate drepturile, puteti depune o plangere catre autoritatea de supraveghere.
[ link extern ]

Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator
Omul la suparare spune multe. :)

Deci pt impozitul pe 2012, ati avut 2 termene de plata 31 martie si 30 sept, deci neachitand la ultimul termen si probabil ca amenzile avand o valoare destul de mare ati fost somata( nu este stabilit prin lege ce valoare minima sa se someze, ramane la latitudinea sefului de serviciu), plus ca "actiunea in forta", se declanseaza in toate primariile din tara pt a nu scapa debite neprescrise.

Referitor la amenzi obligatia dvs era dupa achitarea pv de amenda sa faceti dovada cu o copie dupa chitanta la agentul constatator pt a se face corelarea datelor, in caz contrar cazul dvs, acestea au fost debitate din nou. Mergeti cu o copie dupa chitante si vor fi scazute dupa rolul dvs.

In toate tarile europene datele sunt publice,(aveti deja link-ul dnei. @ gi_jane 2, asa ca acum daca va trecut supararea, va doresc o seara frumoasa! :vishenka:
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2012
gmancila, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati impozite solicitate de doua ori, pericol blocare conturi capitan679 capitan679 Stimate domn, Pe scurt este vorba de plata unui impozit pentru 2 masini si respectiv plata unei amenzi de circulatie. Am locuit pana de curand intr-un ... (vezi toată discuția)
Amenzi contraventionale dupa 3 ani eugenmarianpopa eugenmarianpopa Buna ziua, Luna aceasta am primit de la ANAF o somatie prin care mi se solicita sa platesc o amenda contraventionala in valoare de 250 Ron. M-am interesat ... (vezi toată discuția)
Amenda de circulatie platita figureaza in evidentele primariei Georgian3 Georgian3 Buna ziua, In 2008 am avut un eveniment rutier, in urma caruia am fost amendat de politie cu suma de 200 ron. In termenul legal am platit la CEC 50% din ... (vezi toată discuția)