Stimate domn,
Pe scurt este vorba de plata unui impozit pentru 2 masini si respectiv plata unei amenzi de circulatie.
Am locuit pana de curand intr-un sector si m-am mutat cu domiciliul intr-un alt sector (cu buletin schimbat,adrese,etc) . La DITL din sectorul in care am locuit nu au vrut sa-mi faca transfer catre alt sector decat dupa ce achit sumele restante, deci mai exact in luna Aprilie am achitat amenda circulatie+ 2 impozite auto circa 3900 Ron. Azi ma pomenesc cu somatie de plata pe aproximativ aceleasi dari de la DITL sectorul in care m-am mutat cu domiciliu. Sun la dansii si stupoare, constat ca mi se spune ca trebui sa achit inca o data aceste sume la acest sector, dupa care sa fac cerere la celalalt sector sa mi se returneze banii care i-am dat. Nu stiu exact ce sa mai cred. In ce tara traim, chiar suntem tarati ca niste sclavi de la un sector la altul ca sa achitam niste dari si fiecare zice altceva? As dori sa-mi spuneti care este parerea dumneavoastra si ce ar trebui sa fac, caci ma aflu in momentul de fata in situatia in care sunt somat sa achit sumele si probabil in scurt timp imi vor bloca conturile la banci. Ce se poate face ca functionari de acest gen sa gandeasca logic si sa incerce sa rezolve problemele cetateniilor corecti, care isi platesc darile catre stat. Cum pot fi ei oare sanctionati? Ar trebui sa existe cadru legislativ care sa-i faca sa gandeasca in folosul cetatenilor, nu sa-i puna aiurea pe drumuri. Ce credeti ca pot face in aceasta speta? Multumesc anticipat pentru timpul acordat.Cu stim M.Bolintineanu
Formulati contestatie la executare si probati prin chitantele de plata ca debitul pe care va someaza sa il platiti a fost deja achitat. De asemenea, puteti incerca si o solutionare amiabila, sa explicati situatia si sa dovediti achitarea debitului. "Greseli" se tot intampla...
Daca aveti chitantele mergeti la ei.
Problema este ca in Romania nu se acorda daune morale pentru asa ceva...
E ceva foarte rau din punctul meu de vedere...
Cu chitantele rezolvati amiabil.
Fara chitante e teribil de complicat...