avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie de plata impozit auto
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie de plata impozit auto

Am primit o somatie de plata în 8 dec 2016 de la ditl sect x pentru impozitul auto, nespecificandu-se pentru ce perioada este. În acest sector eu am locuit în urma cu 12 ani, dupa care m-am transferat la alt sector.
M-am prezentat la ditl in data de 12 dec., le-am spus ca n-aveam cum sa mă transfer la alt sector fără stampila lor și fără sa plătesc. M-au întrebat dacă mai am masina și le-am spus ca am radiat-o. Au verificat ceva in calculator și mI s-a spus ca voi fi sunată în câteva zile, ceea ce nu s-a întâmplat. Am încercat tefefonic, dar n-m reușit. Pana la urma mi-a răspuns cineva pe email, mi-a cerut nr.somatiei, dar n-am mai primit niciun răspuns.
Așa ca mi-ar plăcea sa stiu:
1. Cele 15 zile de la luarea la cunostinta sunt lucrătoare? se socoteste și prima, și ultima zi?
2. Dacă contest somația unde depun contestația.?
3. Ținând cont de faptul ca eu nici nu știu ptr ce perioada îmi este imputata suma, cum ar trebui sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Mirgam , utilizator 23:26, 6 Ianuarie 2017
Cele 15 zile sunt calendaristice.
Contestatia o puteti depune si la Judecatoria de care apartineti - in cazul in care instanta apreciaza ca nu este competenta teritorial o va trimite la alta Judecatorie.
Face mentiune despre acest lucru in contestatie - invocati si prescriptia pentru orice eventualitate.
Intimata va trebui sa depuna documente din care sa rezulte debitul.
Mulțumesc pentru răspuns!
Din păcate, termenul de 15 zile ptr.depunerea contestației a trecut.
Mai are rost sa întreprind ceva?
La multi ani tuturor!
Revin cu informații, poate mai sunt utile și altora.
În urma unei alte vizite la ditl, unde am vorbit cu o alta persoana, foarte amabila, se pare ca este vorba despre faptul ca nu mi s-a închis rolul în momentul în care m-am transferat la alt sector. Nu s-a rezolvat pe loc pentru ca se fac încă verificări și mi s-a spus ca mai durează cel puțin 1 luna. Sper sa nu mă trezesc peste o luna cu penalizări și mai mari!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare Melanka Melanka Buna ziua!! As dori sa stiu daca exista termen pentru depunerea unei contestatii la executare. (vezi toată discuția)
Somatie si titlu executoriu alinaelenamustatea alinaelenamustatea Buna ziua, Sunt administratorul unei Asociatii de Proprietari si am primit o somatie insotita de un titlu executoriu. Mentionez ca aceasta a venit dupa o ... (vezi toată discuția)
Executare impozit atlantiana atlantiana Socrul meu locuieste in Ramnicu Valcea de mai multi ani, iar SPIT Constanta a emis o somatie de executare pentru niste impozite datorate. 1. Impozitele ... (vezi toată discuția)