avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare si program de vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare si program de vizita minor

Am un copil de 2 ani si 5luni dintr o relatie anterioara.Tatal a hotarat ca nu si mai doreste un copil cu cateva saptamani inainte sa nasc si ne am despartit, l a recunoscut insa nu a ajutat cu nimic la cresterea si educatia sa,nici nu a fost interesat de copil pana acum cateva luni cand a aflat ca urmeaza sa ma casatoresc cu altcineva!
am inaintat proces de incredintare iar el ca raspuns a fost de acord cu incredintarea insa a cerut program de vizita miercurea si duminica in fiecare saptamana cu posibilitatea de preluare a minorului si o luna pe an vara!Eu am incercat sa am o discutie cu tatal sa i explic ca nu se poate asa dintr o data ca nu l cunoaste copilul,plus ca e f sensibil si raceste f repede!eu voam sa ne intelegem ca macar la inceput vizitele sa se faca treptat ,cu mine de fata,pt a se acomoda copilul si sa fie o data pe saptamana,tinand cont si de programul copilului care frecventeaza o cresa cu program prelungit,deci la 18 il scot zlnic si duminica fiind ziua mea libera as vrea sa l mai duc si eu undeva ,sa mai petrecem si impreuna cu rudele mele!sau vara in concediu,eu am o luna concediu,nu vrea nici cum sa cada de acord cu zile impartite pe parcursul vacantelor de la cresa/gradinita,cum o sa fie!eu ce ma fac in privinta aceasta??el se incapataneaza f mult si se foloseste de copil sa ma tot sicaneze!
Cu ce program as putea sa fac eu recurs,unul mai rezonabil care sa nu fie nici exagerat!??? el nu are conditii,doar ai lui au!eu nu sunt impotriva rel cu copilul i am spus ca poate sa vina si zilnic sa l scoata la plimbare in parc sau sa l vada acasa la mine seara,dar se incapataneaza!
Daca s-a stabiulit un asemenea program de vizitare si legaturi personale cu minorul prin hotarire judecatoreasca faceti recurs aratind ca se incalca interesul copilului si propuneti un program mai rezonmabil cu argumentarea pe care ati expus-o.
Ati zis ca s-a solicitat de catre tata acest program de vizitare, dar instanta s-a pronuntat prin hotarare in acest sens?
Daca DA, puteti ataca respectiva hotarare in termenul si calea de atac mentionata chiar in hotarare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere minor peste hotare stefania25 stefania25 sunt Nicoleta si am mai scrie pe acest forum si mi-a fost de mare ajutor raspunsurile voastre si de care va multumesc foarte mult pe aceasta cale. As mai dori ... (vezi toată discuția)
Vizita copil Maciprian Maciprian Buna ziua Sunt divortat si fosta sotie ma ameninta ca nu ma mai lasa sa vad copilul daca il mai iau la noua mea casa si in prezenta noii mele partenere . In ... (vezi toată discuția)
Program vizita copil yasmy1979 yasmy1979 Buna ,sant o mama singura divortata cu un copil de 1an si noua luni. In urma divortului am picat de comun acord cu ex. sa viziteze copilul fara program, dupa ... (vezi toată discuția)