Blocul in care locuiesc are 1 scara cu 19 apartamente si 2 spatii comerciale realizate din constructia blocului(la parter functioneaza un restaurant si la etajul 1 sunt spatii de birouri). Precizez ca cele doua spatii comerciale au acces din exteriorul blocului. Din cele 19 apartamente: 11 sint racordate la incalzirea centrala furnizata de Regia de Termoficare, iar 8 apartamente au Centrale Termice de apartament. Din cele 2 spatii comerciale din bloc: 1 este racordat la Termoficare (spatiile de birouri) si 1 are centrala proprie (restaurantul). La momentul cand s-a efectuat inventarul corpurilor de incalzire din spatiile comune si a coloanelor de distributie cei de la restaurant nu au permis accesul celor de la firma care a efectuat evaluarea. Aceasta firma se ocupa in asociatie si de citirea repartitoarelor si impartirea costurilor. Solutia firmei care se ocupa de repartitoare a fost sa nu puna la plata spatiul destinat restaurantului desi acesta este tranzitat de coloanele de distributie ale blocului. In concluzie aceste costuri sunt impartite catre locatari si firma de la etajul 1. Reprezentantii asociatiei spun ca ei nu au o rezolvare a acestei probleme. Va rog sa precizati care ar fi calea ca restaurantului sa i se repartizeze cota comuna pentru energia termica consumata.
Avand in vedere starea de fapt si anume aceea ca s-a debransat de la incalzirea centralizata cu acordul asociatiei si in conditiile stabilite de lege, trag concluzia ca trebuie sa plateasca cota parte indiviza pentru agentul termic repartizat proprietatii comune, precum si pentru caldara emanata de tevile care-i traverseaza proprietatea.
Acestea sunt clauze-angajament in acordul de debransare impuse de lege. Altfel, avea optiunea incalzirii centralizate. A fost alegerea lui la momentul respectiv.