avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... dosar pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

dosar pensie

se poate depune dosarul de pensie în timp ce persoana care trebuie pensionată se află în concediu medical?

să detailez: mama mea, născută în noiembrie 1952, trebuia să iasă la pensie în februarie2012. a mai lucrat. prin vară i s-a spus că nu se poate pensiona că nu este personal suficient. acum este internată în spital și șeful de la RUNOS insistă să depună ACUM dosarul. el. adică el să-l ducă la Casa de pensii. mai mult i-a spus tatălui meu că o mama va primi o recompensă, numai să se pensioneze.
după concediu medical mai are de luat 23zile de concediu de odihnă (zile lucrătoare) .
întreb: poate fi depus dosarul în timp ce persoana este în concediu medical și concediu de odihnă?

MULȚUMIRI!!!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 21:03, 8 Noiembrie 2012
Pacat ca nu ati depus in februarie 2012 dosarul de pensie. Mama dvs. ar fi putut beneficia si de pensie de la data depunerii dosarului pana acum, in paralel cu un contract de munca la aceeasi firma.
Dosarul de pensie se poate depune oricand dupa indeplinirea conditiilor de pensionare (nu are nici o legatura cu faptul ca acum este in concediu medical).
Problema va fi ca mama va ramane fara venituri pana la primirea deciziei de pensionare (practic 3-4 luni, desi ar trebui sa fie maximum 45 de zile). De asemenea, va primi pensie doar de la data depunerii dosarului, deci va pierde pensia la care fi avut dreptul din februarie, daca depunea atunci dosarul.
Concediul de odihna neefectuat se va plati la incetarea contractului de munca (daca nu se efectueaza in natura).
Multa sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata datoriilor angajatorului fata de un angajat ce ramane in pensie ionela6 ionela6 Buna ziua, Va rog sa ne ajutati si pe noi. Matusa mea a ramas in pensie de boala incepand cu data de 28.02.2009. La acea data a fost deja incheiata nota de ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata! mi-am depus dosarul de pensionare in noiembrie ... alexandraSuta alexandraSuta Buna dimineata! Mi-am depus dosarul de pensionare in noiembrie 2020 si sunt in concediu de odihna pana pe 23.12.2020. Daca intre timp imi vine decizia de ... (vezi toată discuția)
Persoana care a primit decie de pensionare la cerere anticipatã mai poate beneficia de zile de concediu de odihnã ? ELENA  O. ELENA O. Este îngrijitoare la o gradiniţă , şi-a depus doasrul pt. pensie anticipată ,a primit aprobarea în cauză, are o vechime de 32 de ani, ... (vezi toată discuția)