avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ca potrivit art. 10 din Legea nr. 230/2007
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ca potrivit art. 10 din Legea nr. 230/2007

Buna ziua ,
Asociatia a fost amendata de catre compartimentul de control al primariei, Disciplina in Constructii, pentru o executie defectuoasa a sarpantei la un bloc. Implicata in pornirea acestui scandal, se afla chiar o fosta cenzorita care lucrase pentru aceasta asociatie si care in acest moment se afla in proces cu asociatia pentru aceiasi cauza cu privire la acoperis .
Asociatia primeste o cerere, din partea ei , prin care solicita mai multe copii de pe unele acte, printre care si procesul verbal de contraventie .
In temeiul art. 10 din Legea nr. 230/2007, Asociatia trebuie sa elibereze si dupa acest act copie ?
Pai daca ii trebuie documentele la proces, normal ca trebuie sa i le dati.
Legea 230/2007 prevede:
Art. 10. - Proprietarii au dreptul să cunoască toate aspectele ce ţin de activitatea asociaţiei şi au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

Asociatia nu este obligata sa-i elibereze copii, ci doar sa-i prezinte documentele. Sigur ca, motivat de actiunea in instanta, asociatia poate sa inlesneasca copierea acestor documente pe cheltuiala solicitantului ori poate sa le depuna in dosarul aflat pe rolul instantei daca tot sunt in proces.
Urmaresc de mai multa vreme acest forum si ma bucur ca se dezbat probleme importante pentru asociatiile de proprietari. Sesizez insa ca atunci cand vine vorba de a se face copii de pe actele/documentele asociatiei este foc si para... ca nu se poate ca nu stiu ce. Pai daca omul, membru al asociatiei de proprietari deci proprietar cu cota parte si pentru acele acte, are acces, la cerere (nici nu stiu daca scrisa sau verbala), la orice document de ce nu ar avea dreptul si la copii de pe documente. Eu consider ca daca se pun conditii cand este vorba de copii de pe documente inseamna ca lucrurile nu sant tocmai in regula din partea celui care le detine vremelnic. Platesti contravaloarea copiilor si gata! Cred ca trebuie sa se militeze pentru o mai mare transparenta in privinta actelelor asociatiei, in final ale proprietarilor, caci nu se cer zilnic nu stiu cate mii de copii de pe acele acte de se sufoca saracii reprezentantii nostrii facand copii de pe acte.
Teoria ca teoria, insa practica ne omoara!

Accesul la documente poate insemna lucruri diferite, in functie de context. Ca urmare, acces la documente inseamna ca administratorul arata actele pentru a explica de ce e o anumita suma de plata sau acces la documente inseamna ca administratorul trebuie sa faciliteze copierea documentelor daca e necesar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copiere contracte si alte documente ale asociatiei de proprietari ana41 ana41 buna dimineata! cum trebuie procedat cu cei care doresc copii dupa procesele verbale ale sedintelor de AG sau comitet, ale contractelor incheiate de ... (vezi toată discuția)
Copii acte asociatie Dana Marin Dana Marin Am solicitat presedintelui asociatiei de proprietari sa-mi puna la dispozitie actele asociatiei, mai putin cele contabile. Imi permite legea sa fac copii dupa ... (vezi toată discuția)
Cerere acte copii xerox proprietar euely euely Buna ziua, Am primit o cerere de la un proprietar adresata domnului Presedinte al C. Executiv, solicitand eliberarea unor copii xerox la ultimul proces verbal ... (vezi toată discuția)