avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Copiere contracte si alte documente ale asociatiei de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Copiere contracte si alte documente ale asociatiei de proprietari

buna dimineata!

cum trebuie procedat cu cei care doresc copii dupa procesele verbale ale sedintelor de AG sau comitet, ale contractelor incheiate de asociatie?
unul dintre proprietarii recalcitranti - este membru al asociatiei de proprietari - a refuzat consultarea documentelor si a venit cu scannerul sa copie procesele verbale, contractele; l-am lasat sa le copie, mai ales ca devenise violent si ma ameninta ca ma da in judecata;
alt proprietar, car nu e membru al asociatiei, imi solicita acelasi lucru: copii dupa documente, nu vrea sa le consulte.
va rog sa-mi spuneti cum e corect , legal, sa procedez.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 19:40, 15 Aprilie 2014
In ce calitate intrebati?
Art 10 din L nr 230/2007 actualizata prevede dreptul proprietarului de a avea acces la cerere la documentele asociatiei de proprietari si nu de multiplicare/copiere a acestora
alt proprietar, car nu e membru al asociatiei, imi solicita acelasi lucru: copii dupa documente, nu vrea sa le consulte.




LEGE nr. 230/2007 actualizata 2014 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari


Articolul 10
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

Pretentia copierii documentelor asociatiei de proprietari nu are temei legal
intreb in calitate de presedinte de asociatie.
asa am interpretat si eu art. 10 din legea 230/2007.
dar nici nu vor sa auda de consultare, vor copii dupa documente.
una dintre motivatii ar fi ca nu au timp de pierdut la sediul asociatiei (?).

deci, ce ma sfatuiti? sa insist sa le consulte, si sa fac un proces-verbal cu martori...
Daca omul insista, eliberti-le copii le documentelor dar pe banii lor. Cine solicita, plateste.
Sfatul domnului Adrian Tot e cel mai bun.
Legea nu interzice copierea sau scanarea si, in plus, este cea mai buna metoda de a inchide gura carcotasilor: aratati astfel ca nu e nimic de ascuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarii au dreptul să aibă acces la orice contract aflat într-o asociație, conform legii 230/2007, art. 10 ? ionica1980 ionica1980 [b]ÎNTREBARE:[/b] Este considerat un Abuz în Serviciu faptul că președintele Asociației (care nu e proprietar în Asociație, încălcând Legea ... (vezi toată discuția)
Cerere acte copii xerox proprietar euely euely Buna ziua, Am primit o cerere de la un proprietar adresata domnului Presedinte al C. Executiv, solicitand eliberarea unor copii xerox la ultimul proces verbal ... (vezi toată discuția)
Dreptul la informare despre asociatia de proprietari din care fac parte andreiSRR andreiSRR Locuiesc intr-un bloc care si-a facut dpdv juridic o asociatie de proprietari. Am participat la adunarile de bloc unde s-a hotarat infiintarea acestei ... (vezi toată discuția)